EHT klapt PR aan stukken op Zonnige Zaterdag ___ 05-07-2008 • EHT Visverslagen Index 
• Alle sessie-foto's (1) • Reacties (5) Reageren?

Zaterdagochtend kwart over zes. De wekker gaat en ik ben er niet graag!
Gisteren nog ‘even iets wezen drinken’ na het werk, omdat het een roerige tijd is op de zaak.
De vermoeidheid van de afgelopen weken, het gebrek aan fatsoenlijk eten die avond en het koude bier op de warme en zwoele avond, zorgen ervoor dat ik met een stuk in mijn kraag rond middernacht mijn huis binnenstap en meteen in slaap donder.

Een paar uur later gaat de wekker, dus en ik ben er niet graag. Toch meteen eruit want ik heb een afspraak. Met Rolo (www.peuteraar.nl) en Dré wel te verstaan.

Geen echte visafspraak maar meer een bezoekafspraak. Deze ochtend koersen we namelijk met zijn drieën naar Vlaardingen om daar één van de mooiste hengelsportzaken van Nederland te bezoeken; Wout van Leeuwen (WvL).
Rolo en Dré zijn hier nog niet eerder geweest en Carl van WvL had de uitnodiging na het bijwonen van het Peuterlustrum nog steeds open staan.

Even over achten is het geteisem Rolo en Dré opgepikt en kunnen we richting Vlaardingen racen. Even over negenen zetten we de auto stil op de Oosthavenkade en worden we verwelkomd door de enthousiaste staf van WvL.
We krijgen sterke koffie van de mannen. Da’s goed. De koffie vreet langzaam de watten in mijn hoofd weg.

Even praten met de mannen van WvL, een rondleiding door de prachtige winkel (ga ik verder niets over zeggen, lees de recensies op www.hotconcept.nl of de Beet van juli maar..), beetje bomen over voor en tegen van diverse kunstaasjes en dan... de hengels (ja, ja, die lagen in de achterbak!) uit de auto en voor de deur bij Wout van Leeuwen wat uitproberen.
Ik gooi een TimberTiger de havenkom in en terwijl een klein manneke met zijn vaste hengeltje geconcentreerd de ene na de andere dikke voorn tikt, struin ik de kade af.
Binnen tien minuten sla ik tot 4 keer aan toe te laat aan als ik een harde tik op de TimberTiger krijg. Dan bij de vijfde keer kan ik rustig naar Dré en Rolo roepen dat ik er één heb.
Het formaat wat bovenkomt aan de staart van het aasje lijkt wel op een kleine brasem?
Echter, niets is minder waar! Ik heb gewoon een dikke, vette baars weten te verleiden met het kleine ratelaas!

Met wat kunst- en vliegwerk weten we de baars op de hoge kadekant te krijgen en als Dré de vis meet, komt ie op 39 dikke centimeters uit! PR verbrijzeld!!!!
Lekker hoor!

Ik klooi nog een beetje door terwijl Rolo aan de toegestroomde kijkers laat zien hoe je het beste met een HotChubbie of een HotChicken kunt vissen. Gewoon even ijskoud een demonstratie van Peuteraar voor de winkel. Welke leverancier zie je dit nu nog doen op zijn vrije zaterdag, hehe... De mannen kijken vol belangstelling toe... en terecht want zelfs dit, voor baarsbegrippen, mega grote kunstaas weet binnen enkele worpen een dikke baars te laten volgen.
Even later weet Rolo de baars zelfs te haken. Als de vis zo goed als uitgedrild is, duikt deze op het laatste moment onder een stalen richel in de kade en weet zich binnen een mum van tijd te verlossen van de dreg. Echt zonde, want we hebben het hier dus wel over formaat schoenendoos!

Rolo laat nog wat ultrageheime en superhete concepten zien voor kunstaas dat in de nabije toekomst te koop zal zijn en ook dit ziet er weer veelbelovend uit.

Dan, rond de klok van half twee besluiten we om de auto weer aan te trappen en terug te cruisen naar Amsterdam.

We nemen afscheid van de zeer gastvrije mannen van Wout van Leeuwen en ruim een uur later zijn we weer terug in de bewoonde wereld.
Op de terugweg naar Almere besef ik me dat ik vandaag twee historische momenten heb meegemaakt:

1. Vanaf nu kan de HotChubbie ook gekocht worden bij Wout van Leeuwen (en dit gaat zeker gebeuren, gezien de reacties van de belangstellenden aan de waterkant)
2. Ik heb gewoon op, voor mij, onbekend water mijn PR baars ‘ns flink gebroken.

Al met al een mooie en zeer gezellige dag geweest.
Dré, Rolo, bedankt voor de humoristische en gezellige dag!
Carl en collega’s, bedankt voor de vistips en de gastvrijheid!

-EHT