`Je mot niet zitten aan m'n Tijger!` ___ 12-06-2008 • EHR Visverslagen Index 
• Alle sessie-foto's (1) • Reacties (5) Reageren?

Woensdagavond tijdens het D&D kwam het op als kakken… er moest gevist worden. Zo gezegd, zo gedaan. EHT en EHR verruilden hun maatpakken voor het vistenue en trokken er de volgende avond op uit om ergens in de polder een snoek of wat te verschalken.

Hoewel de donkere wolken zich samenpakten en dreigend in het water weerspiegelden lieten we ons niet uit het veld slaan. De week ervoor hadden we van visvriend Peuteraar een aantal nieuwe produkten van HotConcept aangeschaft; halve kippen, TimberTigers, noem maar op.


Timber Tiger Clown


Timber Tiger VitC Holograph

We zouden vanavond een aantal plekken afstruinen, te beginnen op een plek waar EHT zogezegd een grote had verspeeld (‘de grootste verspeel je altijd’ had hij nog geroepen). Ik bond snel een kersverse TimberTiger Clown aan mijn snoer en wierp het kunstaas ketsend over het gladde water. Paar keer gooien; rechtvooruit, iets naar rechts, iets naar links; effe voor de rietkraag langs, nog effe voor de rietkraag langs; effe vloeken want mijn TimberTiger zit vast en wil niet los komen; zo twee keer gevloekt en hij is los. Derde keer voor de rietkraag langs. Na ongeveer een kwartiertje gooien loop ik een stukje verder om het op een andere plek te proberen. De TimberTiger is echt geweldig, het stuk plastic lijkt eenmaal te water, bij het indraaien een compleet eigen leven te gaan leiden. Als een volleerde Navy Seal tijger de clown zich door het inmiddels wat onrustige water. De wind is inmiddels wat aangewakkerd, maar de regen blijft vooralsnog uit.

De plek biedt geen aktie en al snel besluiten we naar een ander stekkie, dichtbij gelegen te gaan. Terwijl we te voet naar de plek lopen kies ik ervoor om de Clown in te ruilen voor een andere Tiger, de VitC Holograph. Bij stek twee aangekomen kiets EHT ervoor om iets verder van de brug te gaan staan, waardoor ik alle kans krijg om de brugstek uit te proberen (‘bij bruggen vang je altijd!’, hoor je altijd... nou ik moet het nog meemaken).
Het ritueel van werpen en indraaien herhaalt zich. Rechtvooruit, ietsjes naar rechts, ietsjes naar link. Stukkie onder de brug door, stukkie van de brug af. Het is inmiddels iets gaan regenen. Effe wat sneller effe wat langzamer; Beng! Volgens mij voelde ik wat, maar nog geen beet. Nog een keertje gooien dan maar, heel voorzichtig richting de rietkraag aan de overkant.
Terwijl ik langzaam het holografische wonder binnendraai Klats! Hangen! Een grote kolk met in het midden onmiskenbaar een fraaie snoek, rolt rich om de Timber Tiger. Nog geen drie meter uit de kant en al snel blijkt de snoek het met mij eens dat vandaag de dag is dat ik mijn PR op scherp ga zetten.

Vijfenzeventig hele centimeters is vanaf vandaag de langste snoek die ik heb gevangen. Ik weet het, het is nog geen meter, maar het is wel mijn persoonlijk record. Die meters komen nog wel, is het niet dit jaar, dan wel volgend jaar!


-EHRTimber Tiger pics copyright by HotConcept