De EH vs GH Battle 2008; het verslag ___ 25-04-2008 • EHT Visverslagen Index 
• Alle sessie-foto's (6) • Reacties (8) Reageren?
Om vier uur in de nacht schelt de wekker. Normaal ben ik mijn bed niet uit te rammen en zeker niet op dit soort onaardse tijdstippen. Nu spring ik echter mijn bed uit, ren naar beneden om de koffie aan te zetten en sprint vervolgens onder de douche door. Ik heb er zin an en er een HEEL goed gevoel over. Vandaag is de dag dat er vis geklatst moet worden! De naam en reputatie van de EdHunters staat op het spel. Vandaag nemen we de hengels op tegen de guEsdHunters, die de Edjes de (werp)handschoen hebben toegegooid.

Kwart over vijf springt EHR bij me in de auto en even voor zes uur ontmoeten we de guEsdHunters op de afgesproken parkeerplaats (voor de vunzigen van geest onder ons: ‘Nee, niet zo’n parkeerplaats! Slechts een plek vanwaar we gezamenlijk naar de afgesproken stek lopen!’). De trolleys worden opgeladen met allerhande visgerei en koelboxen.
Na het tossen hebben de Hunters eerste stekkeuze en we besluiten om de linkerstek te gaan bezetten; een stuk water met aan de overzijde mooie overhangende bomen en twee bruggen die veelbelovend een vernauwing in het water maken.

Gisteren ben ik nog even voor de laatste zaken naar De Snoekbaars geweest en heb een aas meegenomen dat nog ontworpen is door een voormalige Russische geheime dienst. Ik maak het lokstofje aan de waterkant aan, vul er een dynamite stick mee, zet een speciaal gevormde boilie op de hair en gooi het lekkers naar de overkant. Damn, wat heb ik er een groot vertrouwen in!
EHR houdt zich aan het originele plan en gebruikt de rigs die we besproken hebben met de mini popups. Hij loopt zijn lijn uit en legt de rig op een plek die je met gooien onmogelijk kan bereiken. Hierna wandelt hij tevreden weer om de poel heen, terug naar het EH kamp.
EHD zet 1 hengel op en probeert het vervolgens met een tweede hengel op de pen en korrel maïs.
De koeten, futen en reigers completeren het rustieke beeld van deze poel die vandaag tot Battleground verkozen is. Kortom, een mooie stek waar alle aanwezige hengelaars veel vertrouwen in hebben. De kolken aan het wateroppervlak verraden dat het inderdaad wel een zogeheten ‘6-4 stek’ kan worden.
Dan, ongeveer honderd meter verderop vertoont zich tussen de watervogels een wel heel bijzondere poelbewoner. Een viskist met twee rioolbuizen en een kiepklep als staart zwemt geruisloos door het water naar de overkant van de stek waar de GH’s zitten.
Zo’n meter of twee van de overkant stopt het wezen en laat lui zijn staart kantelen. Een batterij hotconcept boilies, vergezeld van een rig en werplood, rollen uit het achterste van het beest en dumpen zeer geconcentreerd aas en rig in het water. EHPeut heeft de voerboot van Loek geleend en legt zo in mum van tijd zes vijandige hengels op scherp.

Wanneer de voerboot na een kwartier aan de overkant vast lijkt te zitten moet GHPeut omlopen en te water om de boot te bevrijden. Tegelijkertijd krijst de eerste hengel van GHPeut het uit en moeten GHArthur en GHPeet de eerst dril inzetten. De wedstrijd is nu krap twintig minuten aan de gang. Vakkundig weten de GH’s de vis te verzilveren en de stand is 1-0. Het lijkt erop dat de HotConcept ballen van GHPeut hun werk weer doen. Ook instant dit keer.
De nervositeit in het EH kamp neemt toe. Binnen 20 minuten al 1-0 achter is geen goed teken.

Gelukkig fluit de hengel van EHR twintig minuten later ook een verlossende piep.
Iets te ‘verlossend’ blijkt achteraf, want de vis zal waarschijnlijk te voorzichtig hebben gebeten en is na enkele seconden losgeschoten. Balen! Maar wel goed dat er activiteit is op die stek. Dus zit er niets anders op, dan de lijn weer helemaal uit te lopen en op dezelfde stek te leggen. Vanuit het EH kamp houden de overige Hunters de hengel in de gaten, terwijl EHR weer een halve avondvierdaagse loopt met zijn rig in de hand.
Nog geen kwartier later een volle fluiter op dezelfde hengel van EHR. Als hij de vrijloop dichtslaat en zijn hengeltop omhoog houdt, zie ik die top driftig beuken. Dit kan nog wel eens een dikke vis zijn die de 1-0 weer naar gelijkstand brengt. De bodem hier is echter zo met takken en rommel bezaait dat de vis zich binnen een minuut muurvast weet te zwemmen. Er is letterlijk geen beweging meer in te krijgen. Even later heeft de vis zich kunnen losmaken en EHR haalt sip een schamele rig, zonder vis naar binnen. Tijd voor weer een keer een fikse wandeling, want deze stek is de enige die tot nog toe leven geeft.

EHD is ondertussen met de pen bij de stek gaan zitten waar EHR de aanbeten wist te forceren, maar krijgt geen stootje op de dobber. Omdat hij vergeet om een tweede hengel in te draaien, vist hij nu met drie hengels en lopen de Hunters kans om gediskwalificeerd te worden. Het lijkt hem echter weinig te boeien wanneer hij hierop geattendeerd wordt.
Ondertussen proberen allerhande mensen die de vooraankondiging van deze battle hebben gevolgd mij telefonisch te bereiken. Waarschijnlijk om te informeren naar hoe het gaat. Mijn telefoon laat me echter in de steek door uit te vallen en helemaal niets meer te doen.
(Ben, EHE en Dennis, sorry dat ik jullie niet te woord kon staan. Evengoed bedankt voor jullie belletjes. Werd op prijs gesteld!)

Zonder dat we het in de gaten hebben leven we al rond de klok van 11uur ’s morgens, wanneer voor de derde! keer de hengel van EHR het uitschreeuwt. Echter, wederom zwemt de vis zich vast en nu wordt er besloten dat we de hengel met slappe lijn terug in de steunen leggen; misschien zwemt de vis zich op eigen kracht vrij. Na tien minuten komen we tot de ontdekking dat het de vis zowaar gelukt is om zich vrij te zwemmen; uit de onderwater rimboe én van de haak die hij in zijn bek heeft gehad!
Wat een pech. Drie kanzen om te verzilveren en alle drie geen vis op de mat. Het zit tegen.

Inmiddels is Nederland echt wakker geworden en hiermee ook de hondenbezitters die het heerlijk vinden om een stukje te gaan wandelen met hun trouwe viervoeter. We komen tot de ontdekking dat een groot deel van de overkant van de EH stek tevens een plaats is waar mensen graag een stok of bal in het water gooien en dan de hond erachter aan sturen. Leuk, al die blaffende, trappelende, stinkende langharige vloerkleden boven je stek! Nog leuker dat de baasjes dan luidkeels achter hun honden aanschreeuwen, of nog beter, zo hard mogelijk met andere hondeneigenaren over de meest simpele en stupide dingen praten.
We verdringen de tijd door zo creatief mogelijk te zijn in het aangeven bij de hondeneigenaren dat we liever hebben dat ze opdonderen. Je moet toch wat als je niet aan het drillen bent.

Ook weten we nieuwe teksten te verzinnen op het nummer van The Oppossites ‘m’n Nikies’. ‘Je moet niet zitten aan me boilies...’of, ‘Ga jij maar zitten bij die leipies...’ Heel leuk allemaal, maar geen vis op de kant.
We besluiten rond de klok van één uur iets te gaan doen waar de EdHunters ALTIJD goed in zijn; bier drinken. De koelbox gaat open en 24 ijskoude blikjes lachen ons tegemoet. Lekker, lekker.

Zo rond kwart over drie in de middag weten de guEsdHunters weer een run te verzilveren; ditmaal een mooie 13ponds schub. 2-0. Donkere wolken pakken zich samen boven het EH kamp. En dat terwijl we toch een prachtige, zonnige dag hebben.
Nog steeds zwijgen de piepers in het EH kamp in alle talen. De afgelopen uren hebben de Hunters allerlei zaken ondernomen en rigs en aas vervangen om de vangkansen te vergroten, maar niets lijkt te helpen.

Als vervolgens de GH’s om kwart over vier de derde karper op het droge krijgen is de strijd beslecht. Met nog slechts krap twee uur te gaan, wordt het nu wel erg moeilijk voor de EH’s om deze battle nog te winnen.
Tussendoor weten GHPeut en EHT beiden nog een flinke brasem te haken. Leuk formaat, maar breamert telt niet mee als je op karper vist.


Dan, klokslag vijf uur komen de guEsdHunters luidkeels zingend naar het EH kamp toegelopen. Ik denk dat ik niet hoef te vertellen welk lied zij zongen met 3 karpers op de mat voor de GH’s en nul voor de EH’s.
De EdHunters zijn gebroken, verbrijzeld, gedesillusioneerd en bovenal keihard verslagen!
Geen vorm van medelijden wordt getoond door de guEsdHunters wanneer zij hun overwinningslied eindigen door in koor te roepen: “NIKS GEZELLIG! KNIKKERS!!!”.
Met pijn in hart en ego reiken de EdHunters de wisseltroFFee uit aan de rechtmatige winnaars van deze gedenkwaardige dag; de GUESDHUNTERS.


Zoals het ook hoort zullen de winnaars ook nog officieel gehuldigd worden. Dit op de plek waar de plannen voor deze Battle in eerste instantie ook gesmeed werden; Café de Karpershoek.

Na de wedstrijd besluiten EHD en GHArthur om huiswaarts te keren.
De overige deelnemers willen de vrijdagmiddagspits even laten passeren en voegen de twee kampen samen tot één groot kamp met nog 8 hengels in het water. Wellicht nog een visje tussen vijf uur en half acht en in ieder geval goed gezelschap met de nodige versnaperingen.
Terwijl we met zijn vieren gemoedelijk praten, nu de strijd is beslist, giert rond zeven uur een hengel het uit.

 

EHR heeft de meeste pech gehad deze dag en krijgt de honneurs om deze vis te drillen. Na een professionele en vooral lange dril zwemt er een kwartier later een prachtige spiegel in het net!
EHR kan zijn geluk niet op! Zijn eerste spiegelkarper in zijn leven én 1 van zijn doelstellingen voor 2008 ligt hier in het net op hem te wachten!
Trots als een pauw toont hij de fraaie, puntgave 13 ponds spiegel voor de camera.
Een mooiere afsluiting kunnen de EdHunters zich na de nederlaag niet wensen.
De guesdHunters winnen de dag; EHR wint één van zijn doelstellingen!

Er is gestreden, er is gevist, er is gevangen en... we hebben een winnaar!
Voor 2008 hebben de guEsdHunters de EdHunters het nakijken gegeven. De wisseltrofee zal een jaar in handen blijven van de GH’s. Een jaar lang zijn de mondjes van de Edjes gesnoerd en zullen zij naar strikt gedisciplineerde trainingskampen in Wit Rusland, Zuid Amerika en Antarctica gaan om zich te wapenen voor de volgende Battle. Kosten noch moeite worden gespaard om de vernedering van 2008 het volgende jaar te keren en de trofee weer te laten belanden in het kamp waar die eigenlijk thuishoort: in de handen van de EdHunters.

En als je dan toch moet verliezen... laat het dan ook maar van de besten zijn. Enne... ik krijg het met moeite mijn strot uit, maar ALLE vissen zijn gevangen op HotConcept ballen. Volgens mij draait GHPeut drugs door die ballen, want geen vis laat ze liggen!

Tot snel in de Karpershoek en daarna tot volgend jaar bij de revanche!


Ed Hunters Amsterdam friends!