Nachtsessie Met Matig Succes ___ 01-08-2004 EHD Visverslagen Index 
Reageren?

Tijd voor mij (EHD) om weer eens een karper te vangen , door werk en weer omstandigheden was het voor mij alweer een week of 4 geleden dat ik een karper mocht haken.

Tussendoor wel gevist met de pen en een aantal brasems en baarzen gevangen maar ja we weten het ?..die tellen we niet. We (EHM en mijzelf) gingen een nieuw stekkie proberen waar we verleden jaar en EHM ook dit jaar al een paar keer had rond gekeken.

Het zag er top uit een mooie kom op rechts en een mooi riet kraagje op links.

We voerden deze keer maar 1 dag in plaats van de gebruikelijke 2 dagen , en later zal blijken dat dit misschien toch een keer te weinig blijkt te zijn??!!

ehm met een bekend blikje.....lekker op zo'n warme avond

De hengels gingen te water tussen 19.30 en 20.00 , EHM op rechts met een hengel het open water in en eentje in de kom.

Mijn hengels gingen op links , eentje het open water in op ongeveer 6 meter en de ander voor de rietkraag. We lagen en zaten echt heerlijk , het was prachtig weer en we namen lekker een bekend blikje om te proosten op de goeie vangst.

Ik vond vooral de stelling van de hengels zo vlak boven het water echt mooi om te zien , en als je gewoon door een stuk water moet om aan te slaan geeft dat toch wat extra spanning.

Maar ok nu maar afwachten wat er gaat komen.

hengelopstelling vlak boven het water......prachtig
Jammer genoeg bleef het lang stil en nadat erik en lisette nog even langs waren gekomen doken we om ongeveer 1.30 de slaapzak in…….lekker warm want het was toch nog fris in de nacht kan ik melden.

2.30 was het moment waar we op hadden gewacht de pieper van de uiterst linkse hengel gilde het uit en er was voor de rietkraag een karper in mijn hinderlaag gezwommen.

Midden in de nacht probeerde ik zo snel als ik kon mijn laarzen aan te krijgen maar dit lukte o.a door mijn zweet voeten zeer matig.

Half in de laarzen stoof ik het water in en sloeg aan, ik had duidelijk een krachtpatser aan de lijn en het gevecht om hem op de kant te krijgen begon.

Ik was een paar minuten bezig toen ik realiseerde hoe ik dit gemist had, wat een mooi gevecht was het toch met de sterke vissen die op dit water zwemmen.

Tot vier keer toe trok de vis van links naar rechts over het water en na 10min had hij nog geen moment het teken voor mij gegeven dat hij zijn krachten had verspeeld en ik hem kon binnen draaien.

Ik had geen obstakels voor me dus dan ben ik een visser die rustig de vis uitdrilt, ik takel hem dus niet binnen als ik merk dat hij nog fit is.

Iedereen heeft hier zijn eigen idee over en doet het anders, en dat is maar goed ook want anders hadden we niets om over te praten.

Op gegeven moment voelde ik dat hij op was en haalde ik hem rustig binnen. Ik was er erg blij mee en we maakten een paar mooie foto's.

EHD met een sterke vis; let ook op die buitensporig grote staart

zou er nog een run komen van dezelfde plek?

Ik voerde de stek bij en gooide vol goede moed opnieuw in , daarna even een glaasje wijn en een sigaretje om bij te komen.

Inmiddels 3.30 gingen we de zak weer in wachtend op de volgende run.

De volgende run kwam helaas niet en dat viel op zijn zachtst gezegd toch tegen op deze prachtige stek.

Annika maakte ons 10.00 wakker met koffie , nadat we nog een praatje hadden gemaakt met bob (hengelsport 2000) die samen met zijn zoon danny langs kwam in zijn drijvende stoel en flippers , gingen we om 11.30 naar huis.

Zoals gezegd viel het tegen maar was ik wel erg blij met deze vis die ik ving en er gaan er snel weer meer volgen??..blijf kijken.

-EHD

een mooi spiegeltje

.