De (w)Ed Hunters zijn in vorm! ___ 28-07-2007 • EHT Visverslagen Index 
• Alle sessie-foto's (7) • Reacties (4) Reageren?

Mensen, mensen… wederom een gedenkwaardige sessie achter de rug!
Zoals de planning er aanvankelijk uitzag zouden EHG (vers terug uit Indonesië), EHR (die vorige maand zijn eerste karper van 2007 geland) en ondergetekende, de eer van de EdHunters bij deze sessie verdedigen.

Gelukkig kregen we zaterdag een leuke bevestiging dat EHE (vers voor de tweede maal vader) toch ook een paar uren aan de sessie zou deelnemen; hij zou echter pas vanaf een uur of acht beschikbaar zijn.
EHD had voor de eerste keer in zijn Huntercarričre verstek moeten laten gaan wegens andere verplichtingen.

Aan mij dus de nobele taak om het vervoer te verzorgen voor EHG čn EHR.
Dat was feest; om voor drie man een nachtuitrusting in de auto te krijgen en dan ook nog drie Hunters in diezelfde auto te proppen.

Maar de Hunters waren ook dit keer niet voor 1 gat te vangen (of juist wel?) en toen EHG eenmaal bij EHR op schoot zat (“Voel ik daar een rol pepermunt?”), konden we naar de stek racen. Behendig wisten we de agenten en controlepunten om de tuin te leiden (twee volwassen mannen op een bijrijderstoel stapelen, is natuurlijk heerlijk spekken voor de staatskas) en arriveerden een kwartier later op lokatie!
Een straf windje met in de verte wat donkere wolken. Ach wat, we gaan er gewoon een prachtige sessie van maken.

Na ruim een uur prutten ging de laatste hengel in (voornamelijk omdat een cinquecento dwars door 1 van mijn lijnen reed; ‘Wat?’, hoor ik jullie denken... misschien vertel ik dat verhaal een andere keer nog eens) en was het eindelijk tijd oor het eerste bakkie koffie.

Bijna gelijktijdig kwam EHD nog even buurten. Gezellig! Ook effe een bakkie meepakken. Dit kwam ook wel erg goed uit, want ik was de weger vergeten en EHD bood aan om zijn weger even op te halen en na het eten even langs te brengen. Top!

Het kamp… met de 0 seconde shelter

EHD vertrok naar de gehaktbal met groente en de rest van de Hunters konden gaan zitten wachten op de weger, EHE en .... de eerste run!

Het volgende uur werd doorgebracht met lekker bijkletsen onder het genot van de eerste biertjes. Uiteraard onder de paraplu, want de eerste bui kwam ook naar beneden zetten. De shelter was ook vandaag weer binnen 0 seconden opgezet en deed dienst als mobiele kast waar we al onze spullen droog in op konden bergen.


EHD arriveerde voor de tweede keer die dag; dit keer met weger in de hand. En hij had geen half uur later moeten komen...
Een kwartier later kwamen EHE en Rolo alias de Peuteraar ook aanschuiven. Het feest was compleet. En... de EdHunters waren compleet vertegenwoordigd aan de waterkant!
De groepsfoto moest nog even wachten, want EHE was zijn hengels nog aan het optuigen toen de eerste fluiter door het kamp gierde.
Een felle, fanatieke run op de hengel van EHR, bracht de eerste karper onder de aandacht.
Behendig drilde EHR de vis naar de kant en EHG kon weer lekker het scheppen oefenen.

EHR joekelt de eerste van de sessie.

De vis was kleiner dan de felle run aanvankelijk deed vermoeden, maar, zoals de geleerden zeggen: Vis is Vis.

Toen EHR zijn hengel weer teruggelegd had en EHE voor zijn 2 stokken ook een plekkie had gezocht, wilde Rolo wel even een ‘groeps piccie’ maken. Een gedenkwaardig moment vastgelegd op de gevoelige schijf.

Na een gezellig uurtje met zijn allen, moest EHD toch eindelijk afscheid gaan nemen en zich haasten naar de volgende afspraak.

Nog geen uur later vertrok voor de tweede maal deze avond de hengel van EHR. Dit keer was EHG de uitverkorene om de vis te drillen. Een spannend moment, want het was per slot van rekening de eerste karper van 2007 voor EHG.

Dat hij het drillen de afgelopen maanden niet verleerd was, bleek wel toen hij na tien minuten een dikke vis op de mat kon landen.
Supertrots showde hij de karper voor de foto, terwijl EHR zijn hengel alweer op de hotspot probeerde te krijgen. De vis werd afgewogen op 19 pond en had een PR voor EHR kunnen zijn. In dit geval helaas... want de afspraak die de Hunters hebben gemaakt is dat de hengels om en om gepakt worden.

“This fish contains bomb for the Holy Cause…”

Toen de rust eenmaal in het EH kamp was weergekeerd, stuurde ik EHD een SMS: ‘groeten van Staartje’, inmiddels een oude bekende van de Hunters.

Nog geen uur later gierde er weer een beetverklikker door het kamp. Weer een hengel van EHR! Dit keer de rietkraag...
De honneurs van het drillen werden waargenomen door EHE.

Een vechtlustige schobbejak werd door EHE vakkundig naar de kant gejoekeld en een paar minuten later, lag er ook voor EHE een felbegeerde karper op de landingsmat. Deze vis had een hele rare kieuw die half uitstak en al bijna afgestorven was. Verder zag hij er nog wel fit uit. Desalniettemin een mooie vangst.

Hierna kon het drillen even plaatsmaken voor de broodnodige versnaperingen en uiteraard werden er ook weer een paar behoorlijke salami’s versneden, terwijl we filosofeerden over de meest ideale aanpak van het karpervissen en tevens een spoedcursus rigs knopen kregen van Rolo.

“He, wat kijk je naar mij? Tis niet alsof ik shit van je steel...”

De Hunters waren nu al tevreden, maar het kon niet op. EHE en Rolo hadden rond half een nog nauwelijks gezegd dat ze wilden gaan opstappen, of de vierde fluiter van de avond was een feit. De hengel van EHG gaf een schokkerige terugloper. Ik mocht aan de bak.

De vis was eigenlijk veel te snel bij de kant en nog niet uitgedrild. Dit werd weer eens duidelijk toen de karper op de mat een sumo wedstrijd met mij aan wilde gaan (story of my life...). Nog erger was het feit dat de vis bij mij alle kanten op sprong en toen Rolo hem eenmaal oppakte, hij zo mak als een lammetje bleef liggen. Niet te geloven!

Gelukkig konden er nog wat fatsoenlijke foto’s gemaakt worden zonder dat er schade aan mens en/of vis werd berokkend.
Toen de vis weer in het water was terug gezet, namen we afscheid van EHE en Rolo.

De drie Hunters die de sessie begonnen waren bleven achter en zouden de nacht doorvissen en pas toen het weer begon te regenen, beseften we dat het vanaf het moment dat EHD was langsgekomen tot het moment dat EHE en Rolo vertrokken droog was gebleven.

Rolo toont nog even hoe je een big in een lam verandertNa nog een paar uur kletsen doken we de tenten in en vielen in slaap met het tikken van de regen op de zeilen.

Rond half vijf werd ik bruut in mijn schoonheidsslaapje gestoord omdat EHR al buiten aan mijn hengels stond te sleuren. De Monstercrab boilie was onweerstaanbaar geweest voor een kleine felle rakker. En ik was weer eens door het gefluit van de pieper heen geslapen.
(Slaap)dronken pakte ik de hengel van EHR over en drilde de vis naar de kant.
Pas toen de vis op de mat lag, besefte ik dat ik in de stromende regen, in mijn korte broek stond. Errug KOUD!!! Gauw een foto, vis terug en weer in de slaapzak.

Langzaam dreef ik weer weg naar Dromenland. Heerlijk.. warme slaapzak, regen op het tentzijl en opeens.... WEER EEN FLUITER!!!!
Ik had het idee dat ik nog geen uur geleden in de regen had staan drillen.

Maar de hengel van EHG gaf pas om half twaalf in de morgen (bijna middag dus) geluid.

“Heb ik nu vis in mijn handen of droom ik nog?”

Dus gewoon een paar uur door de barre regen heen geslapen.
EHG had wel bijzonderheden, want toen hij bij zijn hengel aankwam, zat de lijn muurvast in het riet.
Deze karper had waarschijnlijk zo’n idee van: “Ok EHG, ik op het droge? Dan jij in het natte!”

EHR en ik moesten EHG nog wel even aansporen voor hij tot inkeer kwam en zich in zijn onderbroek het koude water in liet glijden.
Alles bij elkaar is hij zo’n tien minuten bezig geweest omdat de vis het voor elkaar had gekregen om de lijn 7 keer om de riethalmen heen te slaan!
Toen hij alles weer uit de knoop had, zat de vis gelukkig nog gehaakt.
Snel zwom EHG weer naar de kant om de hengel van EHR over te nemen en als een echte, stoere visser deze karper af te drillen... in zijn onderbroek.
Het resultaat: een fraaie karper.

Inmiddels was het opgehouden met regenen en besloten we om hiervan dankbaar gebruik te maken en alles zo snel en zo droog mogelijk op te ruimen.

Alleen de handdoek verraadt dat EHG een nat pak moest halen voor deze vis

Op de valreep gaf mijn hengel op de overkant nog wat piepen, terwijl EHR en ik net de eerste spullen in de auto duwden... aan diezelfde overkant!
EHR rende met reuzenpassen terug en had maling aan de blazende zwaan die hem stond op te wachten.
Helaas was deze laatste vis niet al te best gehaakt en sloeg los toen EHR hem vlak voor de kant had.
We hadden geen moment te vroeg de auto volgeladen en huiswaarts gestuurd. Want met de stek nog in zicht brak de volgende bui alweer los.

Toch kunnen we terugkijken op een geslaagde sessie met voldoende vis en meer dan goed gezelschap. Op naar de volgende sessie.

-EHT

Borat kwam ook even langsDeze 6 maken de EdHunters tot een succesvol stel; eindelijk compleet!