Met een bult als een Boeing! ___ 23-04-2007 EHT Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (1) Reacties (6) Reageren?

Wat een toestand! Denk je een beetje op tijd van je werk weg te kunnen en zo rond de klok van 6 aan de waterkant te zitten, loopt er van alles uit en sta je gewoon om zes uur je spullen nog in de auto te laden!


Gelukkig had EHD ook een drukke dag gehad op de markt, dus was hij ook nog niet op de plek van bestemming gearriveerd.
Als ik rond 7 uur de auto neerzet, zie ik EHD net naar de stek lopen; we zijn zo goed als gelijkertijd aangekomen.
Rustig zet hij zijn spullen neer en komt me weer tegemoet lopen om mijn gesjouw iets aangenamer te maken door wat emmers en een stoel over te pakken.

Dan gaan we gezamenlijk de hengels optuigen.
De stekken zijn in enkele seconden bepaald en ik besluit om ook weer een rig strak tegen de overkant te mikken. Precies waar we vorige week twee van de vier vissen wisten te verzilveren. Dit keer geen Roloboilie aan de haak, maar een SBtje waar we ook heel veel vertrouwen in hebben.

Als alles inligt, goochelt EHD eerst met een kop koffie (melk en suiker op je emmer?) en geeft vervolgens een toegift met een biertje (die hij voor de helft op zijn stoel kiepert).
Zal wel in het verlengde liggen van de twee DVDs van Tommy Cooper die ik voor hem mee heb genomen. Tsja, hij is per slot van rekening een groot fan van deze komische goochelaar.

Bererelaxed zitten we over van alles en nog wat, maar vooral over de trip naar Frankrijk (ja mensen, nog 12 daagjes!) te praten.
We testen even het camo-net, dat in Frankrijk verplicht over de tenten moet, op flexibiliteit en hebben er vertrouwen in dat het goed zal komen.

Wanneer we net over het wel of niet een D&D module meenemen naar Frankrijk hebben, krijgen we spontaan een fluiter van rechts; de nieuwe hotspot zorgt voor SHOWTIME!
Onmiddellijk bij het aanslaan voel ik dat de vis sowieso niet van plan is om zonder slag of stoot op te geven.
Een paar keer komt hij met zijn kop (met een bult als een boeing) uit het water en probeert furieus de rig te lossen. Wat een geweld!
Ik laat de vis zijn gang gaan, wanneer ik zeker weet dat hij de haak niet meer kan lossen.
In de ruime tien minuten dat ik sta te drillen, neemt de vis meerdere keren behoorlijk wat lijn door de slip mee. De vis is zo wild dat EHD moeite heeft met scheppen, dus ik laat de vis nog langer vechten. Dan na een ruime tien minuten kan EHD eindelijk de vechtersbaas scheppen.

Op de onthaakmat lijkt de karper met de tweede ronde te zijn begonnen, want ook het fotograferen laat hij niet van een leien dakje gaan. Het beest heeft zon hoge rug, dat ik hem nauwelijks kan kantelen en zijn klappen met de staart helpen ook niet mee.
Wat een bult heeft ie op zijn kop; het lijkt wel een bochel.
Dan, na een partijtje hevig gespartel, geeft Quasimodo het op en laat zich chagrijnig op de foto zetten. Snel weer terug het water in en na enkele seconden, klapt hij met zijn staart en zwemt driftig weg.
Onze Quasimodo was goed voor ruim 18 pond karper over een lengte van 77 centimeter.
We praten ontspannen nog wat verder over Frankrijk en bellen EHR even die met een virus n een wortelkanaalbehandeling thuis zit. EHR heeft er goede hoop in dat hij voor de vistrip weer de oude is; goed nieuws.

De Gebochelde, wat een kracht!

De rest van de avond blijft het stil op de piepers, maar we klagen niet. We hebben een lekkere avond gehad en... vis op de mat!

- Lekker om te weten dat mijn nieuwe rig werkt en ook een behoorlijke vechtersbaas in toom weet te houden
- EHD heeft spontaan meer vertrouwen gekregen in de SB boilie waarop gevangen is
- Camo- netten gaan zeker werken op de tenten
- Welke spellen nemen we nu mee naar Frankrijk?
- EHD, vergeet de DVDs niet uit je boilie emmer te halen....

-EHT