Big Mommas, Gouden Adviezen en een Natte Schuurspons ___ 16-04-2007 • EHT Visverslagen Index 
• Alle sessie-foto's (4) • Reacties (2) Reageren?

Wat een dag, wat een dag.
Met toch een beetje nerveus gevoel vertrok ik einde middag naar de Polderstek; de stek waar EHD en ik vanavond weer eens ons geluk zouden beproeven.
Niet nerveus omdat er nu zoveel nieuws te beleven was, maar meer omdat we nu na een aantal fikse blanksessies toch eindelijk wel weer eens een klef schepnetje en een geurige landingsmat wilden hebben.

Het moest vanavond toch eindelijk weer eens goed gaan? Waar we eerder nog hadden afgesproken om het beruchte Buffelkneiterkletswater te gaan bevissen, besloten we gisteren toch om de vertrouwde Polderstek te pakken. Dit omdat we gewoon weer eens vis in de handjes wilden hebben en dit water domweg een grotere kans op succes heeft.
Ook hadden we gisteren nog eens even met het zonnetje op het water gekeken naar reuring; en die was er zeker te beleven. Dus... niet gedraald, anderhalf uur in de file naar de stek en hengelen maar!
Toen ik de stek had bereikt en uit mijn trouwe bolide stapte, werd ik verwelkomd door een milde bries, een heerlijk zonnetje en EHD die zijn hengels al een minuut of twintig in had liggen.

Ik besloot om de eerste hengel nu toch echt eens in het kommetje te gooien waar we het al zo vaak over hadden gehad en waar we ook vaak getrakteerd werden op een waterballet van kunstzinnige karpers. In tegenstelling tot vorige pogingen, gooide ik vandaag onmiddellijk in het midden van het kommetje; de geluksgoden waren me gunstig gezind.... dacht ik.

Muur en muurvast, zat er niets anders op dan mijn lijn stuk te lopen (gelukkig knapte de lijn vlak achter mijn safety clip, dus geen meters vislijn op het water).

Ik heb niet eens gevloekt. Hengel opzij en straks opnieuw optuigen, eerst de andere te water.
EHD hielp me even met het uitlopen van mijn lijn en hij was nog niet koud terug bij de stoelen of zijn knucklehead op links zetten het op een gillen. De hotspot bracht vis!!!
De eerste karper van dit jaar!!!! Zalig! Dit moment moest op foto en film vastgelegd worden.

EHD was ondanks de drilsabbatical het binnenpompen nog niet verleerd en nog geen tien minuten later lag er een oude bekende op de landingsmat; Dé Spiegel.
Buiten wat paaiwonden, was onze Big Momma nog steeds die prachtige spiegel zoals we die gewend waren. Lekker om een oude bekende terug te zien en lekker om weer vis op de mat gehad te hebben.
Afgewogen kwam onze deftige dame uit op een ruime 20 pond. Snel weer terug en het hengeltje opnieuw ingooien.
Toen ik net begon aan het optuigen van mijn tweede hengel, bromde aan de overkant een Gouden Bij met de tweede bekende van die avond, onze kant op.

EHD joekelt de eerste en doet meteen
even Steven Segal na
Rolo, alias de Peuteraar (www.peuteraar.nl), had besloten om even langs te wippen en een bakkie te komen doen.
Gezellig... en ERRUG nuttig, zoals later zal blijken.
Terwijl ik lekker aan het prutten was en rigjes aan mijn nieuwe Technium lijn zette, gaf Rolo casual wat tips over stekjes waar we eigenlijk nog nooit eerder een aasje op hebben uitgegooid.
En wanneer ik net alles opgetuigd heb, boilie aan de hair etc. zegt hij met een bijna zwoele stem: “ Of wou je het eens met een Roloboilie proberen?”
Da’s natuurlijk niet tegen dovemans oren, want de verslagen van Peut liegen er niet om; sinds zijn vernieuwde receptuur duiken de karpers op zijn ballen, als eksters op diamanten.
Bijna gehypnotiseerd zei ik: “Ja, ik wil...” en vanaf dat moment raakt de wereld in een stroomversnelling.

Ik hoorde Rolo nog iets mompelen van: “Dan doen we het helemaal goed...” en voor ik het weet is mijn eigen rig verdwenen en hangt er een kant en klare opgetuigde P’rig met Roloboilie aan het einde van mijn lijn te bungelen.

Vervolgens geeft hij nog enkele tips omtrent het exact op de juiste plek inwerpen en wanneer ik dan ook nog mijn rig krap 15 centimeter van de overkant plaats, weet ik dat de Geluksgoden mij vandaag WEL gunstig gezind zijn. Ik voel dat ik vis ga vangen.
Eindelijk tijd om effe te chillen en een bakkie koffie met zijn drieën te nuttigen, terwijl we lekker praten over vis en rustig door de voordelen van alle diverse materialen heen wandelen.
Nog geen uur later is het voor de tweede keer die dag hommeles in het EH kamp; dit keer is het de Roloboilie die op een onbeproefde, niet voorgevoerde stek een fluiter van dikke decibellen
genereert.
Ik ren, ik dril, ik lach, en EHD schept, terwijl Rolo alles filmt.EHT heeft karper vast maar lijkt het zelf
nauwelijks te geloven
Een plaatje van een schub met een mooie Boeing bubbel op zijn kop, begroet ons op de landingsmat en zorgt voor nog eens ruim 16 pond vis aan de weger.
Lekker, lekker! Wat een instant boilie!

Op enkele centimeters na stek lukt het me om op dezelfde plek in te werpen, wederom met een Roloboilie. De Geluksgoden zitten op mijn schouder vandaag (of voel ik mijn schouder van het drillen?).

Rolo besluit kort hierna zijn scheurijzer weer aan te trappen om nog wat voorbereidend werk af te maken. Nog geen kwartier nadat we hem bedankten voor zijn advies en het gezellige gesprek, vliegt de hengel waarop de Roloboilie zit geprepareerd weer zowat door de banksticks. Gewoon de tweede keer op de instant!
Dit keer kon een torpedo schub de sterk geurende boilie niet weerstaan.
Als we de karper weer loslaten, heeft hij moeite met afscheid nemen en blijft even bij ons hangen. Toch weer een prachtig gezicht. De 16 pond die hij heeft bijgedragen aan het totaalgewicht van deze avond, zijn ook welkom.

Dan, om de avond compleet te maken, krijgt EHD de eer om de vierde van vandaag te verzilveren. Weer op de hotspot en weer knallen door die beetverklikker.

De vorige vissen zaten allemaal dik in het slijm, waarschijnlijk van de paai. Deze vierde vis was daarentegen echt ruw; hij had meer weg van een grote, gouden schuurspons die we net uit het water trokken.

Nummer 2 binnen anderhalf uur. De Roloboilie is king!

Wel weer een prachtbeest en na het wegen hadden we nog 14 pond vis bij te schrijven.
Geweldig om rond kwart voor tien relaxed te kunnen zeggen: “Het is mooi geweest, we gaan afbreken.” En dat op een stek waar we nog geen week geleden wanhopig tot een uur of twaalf op een piepje hebben zitten wachten.

Met 66 pond vis in de pocket (spreekwoordelijk natuurlijk... anders krijg je van die vieze broekzakken) taaien we af.
Lekker, zo’n rustig gevoel...

Rolo, bedankt voor je bijdrage aan deze topavond, zowel in gezelschap als materiele ondersteuning (enne... aan dat babytandje wordt gewerkt ;-)
Karpers, bedankt voor jullie bijdrage aan onze gemoedsrust
Geluksgoden, bedankt voor het mogelijk om maken om tot 4 maal toe op nagenoeg exact dezelfde stek te kunnen gooien.

Op naar het volgende joekelfestijn!

Op de melodie van “Transformers tune”: EdHunters... Joekels op de kant
Op de melodie van “Snelkookpan, Hans Teeuwen”: Rolorig, Rolorig... effe lekker drillen en daarna een dikke big.


-EHT

En dat is vier! Kwartet compleet