Poldersessie 17 juli 2006 ___ 17-07-2006 EHT Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (4) Reageren?

Jongens (en meisjes...), wat is het warm!!!

Gelukkig had ik met EHD afgesproken om te gaan vissen (LEKKER!).
Toen ik mijn auto wilde instappen belde EHD mij op de mobiel; hij was al op de bestemming geland en zou even wachten met ingooien tot ik er ook was. “Ik ben over 10 minuten bij je.”, antwoordde ik verhit (door de 31 graden die op mijn bolletje neerdaalden).

 

Inderdaad zat ik ruim 10 minuten later naast EHD in mijn stoel met een sigaret en samen keken we over het water uit.
Wat een zaligheid! Prachtig, zonnig weer en een lekker windje van rechts, maakten dat we samen nog even genoten voor we daadwerkelijk tot actie over gingen en de hengels optuigden.
Weer een kwartier later lagen de hengels op scherp en was alles in stelling gebracht om er een kneiterfestijn van te maken.

Diezelfde ochtend had ik EHD nog even gebeld en gevraagd of hij zijn tent mee wilde nemen. Ik had namelijk lekker een snipperdaggie kunnen scoren, dus we konden de hele nacht doorgaan!
Toen EHD de vertrouwde thermosfles met koffie uit mijn rugzak pakte, had hij minder goed nieuws. Een gedempt gerinkel binnen in de plastic fles deed ons het ergste vermoeden.
Een drijfnatte rugzak nog geurend naar heerlijke koffie, bevestigde onze angst; thermosfles overleden en dus geen koffie! Rust in vrede, trouwe thermosfles die voor zoveel soelaas aan de waterkant heeft gezorgd...

Het was echter geen dag om lang te rouwen, dus uit bittere noodzaak, dan maar meteen een biertje; rot zeg!

Van half acht tot half twaalf werden we alleen maar opgeschrikt door een korte terugloper op een van mijn hengels. Toen ik wilde aanslaan kwam er een beduusde fuut midden op het water, ter hoogte van waar mijn lijn lag boven. Loos alarm.
Verder werden we wel lekker gemaakt door grote en kleine kringen overal op het water, maar de piepers namen er spreekwoordelijk ‘ hun domecq’ van.

We doodden de tijd door wat te eten, te drinken, tentje opzetten, mijn nieuwe stretcher uitproberen (wat een weldaad zeg, als je eerst altijd op zo’n ***matje hebt moeten liggen!) en... praten.
Praten over verstandig blanken versus verstandig drillen, nieuwe onderlijnen, vissen in Rotterdam en de vistrip voor volgend jaar naar Frankrijk!
Die trip voor volgend jaar moesten nu wel eens gaan boeken en van EHG en EHE wisten we nog steeds niet zeker of zij wel mee zouden gaan. EHG zat een maand in Bali dus die was onbereikbaar en EHE had net een SMS uit Italië gestuurd over droge rivieren. Voor ons een reden om hem terug te antwoorden dat wij WEL zaten te vissen (hehe... sorry EHE) en meteen te vragen of hij eea al besproken had. Ondertussen bedachten we of het niet handiger zou zijn om voor een week een bus te huren, zodat alle zooi in één wagen mee kon.


Kortom: er moesten nog veel dingen kortgesloten worden dus spoedig een EHV (EdHunter Vergadering) beleggen was geen overbodige luxe. Waarschijnlijk zal restaurant Osaka dan weer de EH vergaderruimte worden (ook vervelend!)

Tijdens dit alles lieten de piepers nog steeds niet van zich horen. Een beetje teleurgesteld besloten we de stretchers te gaan raken en wellicht later op de nacht blij verrast de tent uit te mogen rennen.

Rond één uur was het dan zover: net toen we bijna in diepe rust lagen (hoe krijgen ze het toch altijd voor elkaar?) gierde een aanhoudende fluiter over het stille water. Omdat de ruimte beperkt is in de tent hadden we even moeite om ‘samen’ uit de tent te komen, maar binnen een paar seconden stond EHD zijn eerste vis te drillen. De vis vocht ondanks het warme weer toch nog behoorlijk en voordat hij op de mat lag, had hij de slip wel een paar keer flink op de proef gesteld. Bij het scheppen voelde ik al dat het voor dit water toch wel een aardig zwaar visje was.

 

EHD had de weger in de auto liggen en omdat het zo warm was wilden we de vis gewoon even snel op de foto hebben en daarna wer lekker terug zetten. Dus, dan maar niet wegen. We schatten de vis op zo’n 15 a 16 pond.

Om 3 uur half vijf en zes uur werden we nog drie keer de tent uit gefloten. Deze vissen waren duidelijk van het kleinere formaat dat we inmiddels gewend zijn van dit water, maar stuk voor stuk lekkere vechtertjes.

Ook deze joekeltjes wilden we weer snel terugzetten dus lekker niet wegen, maar effe snel een kiekje en hopla, terug in het water.

Bij de derde run wist EHD trouwens nog even een vis te landen ondanks een behoorlijke hindernis van takken en meters gevlochten lijn die zich hadden vastgehaakt in zijn eigen lijn.

Inmiddels redelijk tevreden doken we voor de vijfde keer de stretcher op.
Om negen uur werd ik bruut in mijn dromen gestoord door een schrille fluiter die van geen ophouden wist! Weer de hengels op rechts vlak bij de boom!

Toen ik de tent uitrende zag ik bijna de rook van de pieper afkomen; zo hard schoot de lijn over het wieltje heen. EHD was weer aan de beurt en hij zette vakkundig en rustig de dril in.
Deze vis had duidelijk geen zin in het ochtendgloren op zijn bolletje en probeerde tot drie keer toe weg te duiken onder de overhangende boom.

Rustig liet EHD zijn lijn iets vieren tot de vis weer het ruime water koos en drilde hem hiermee bij de boom weg. Tot drie keer aan toe lukte hem dit geweldig! De vis was weer een zware vechter die geen zin had om het schepnet op te zoeken en steeds als we wilden scheppen trok hij de lijn door de slip heen, op zoek naar een veilig onderkomen onder water.

Echter, EHD haalde beheerst in en gaf de vis ruimte als dit nodig was, waardoor we een vijfde en laatste juweeltje konden joekelen.
Weer een prachtig geschubt torpedootje op de kant; en looiïg! Deze vis wilden we wel even wegen en de schaal bleef steken op 16 pond.

De hitte was inmiddels weer alom aanwezig en na een half uurtje in het zonnetje nagenieten, besloten we in etappes op te ruimen.
Bij mij thuis nog even een lekkere bak koffie in de tuin en nagenieten van al met al een leuke en lekkere sessie.

Feiten: de hengels van EHT hebben gedurende de hele sessie nul opgeleverd. Bij EHD hebben we vier van de vijf runs op 1 hengel en steeds op dezelfde plek verzilverd!
Wat is dat toch een prachtgezicht, he? Dat uitzicht wanneer je maatje EHD die vissen weer terugzet!

-EHT