Effe vangen en niet moeilijk doen ___ 30-06-2006 • EHT Visverslagen Index 
• Alle sessie-foto's (4) Reageren?

Gewoon ff zin om te vissen. Niet moeilijk doen. Effe wat vangen, dus een bewezen stek als de Joekeldijk is perfect.

EHD was er om kwart voor acht; ik was later omdat ik laat van mijn werk terug was. Omdat je weet dat je gaat vangen, zit je anders. Omdat je weet dat 90% van de vissen die je vangt, geen kneiters zijn, ben je relaxter.

Dus vanavond niet joekelen maar effe vakantievissen.
Geen kwaliteit maar kwantiteit!

Binnen het uur twee runs. Terwijl EHD de tweede te water laat, komt oom agent op de motorfiets ons even vertellen dat we de auto’s moeten weghalen en verderop parkeren. Hij zag gewoon dat we relaxt aan het vakantievissen waren, dus deed hij ook relaxt.

Terwijl EHD en ik voortborduurden op ons plan om binnenkort onbekend water elders in het land zwaar te gaan bewerken, kneppelden we nog twee knolletjes eruit en wist een vijfde onverlaat zich los te wurmen voordat we bij de hengel waren. Ach, wat maakt het uit? Vier is gewoon lekker voor dit korte avondje dus we breken lekker op.

Dit keer hadden we trouwens allemaal kleine, opstandige drummertjes op de kant.

Minder relaxt was de file waarin ik terecht kwam (toen ik EHD belde om hem te vertellen over de file bleek dat hij de andere kant op ook vast stond).
Prettig om te weten waarom je in de file staat? Nou, nee. Toen ik het lichtbord met de mededeling: “inmeten asfalt” passeerde voelde ik me niet veel opgeluchter of zo..

Inmeten asfalt??? Wat is dat nou weer voor flauwekul. Smak die rommel op de grond en rij er met een wals overheen. Inmeten… pffft … alsof het op de millimeter aankomt.

Achteraf maakt ook het ‘inmeten’ van het asfalt me niks uit; we hebben gewoon ff lekker zitten vissen!

-EHT