Over bewezen stekken en pruikenmolens... ___ 28-06-2006 • EHT Visverslagen Index 
• Alle sessie-foto's (1) • Reacties (1) Reageren?

Ik had de afgelopen sessie als enige Ed Hunter niks gevangen en dat zat me toch niet lekker. Dus wilde ik vandaag revanche. Toen ik EHD belde, liet hij me niet in de steek en besloten we om lekker relaxed op de polderstek te gaan zitten. Altijd goed.

Bij aankomst stond Robbert zijn spullen aan de wegkant uit te laden met nog iemand. Vanavond zouden we overburen zijn. Gezellig…
Ook zat er een onbekende vent aan de andere kant te hengelen met een dobber die wel heel verdacht heen en weer schoot. Levend aas? Hoezo? Maar goed… klojo’s die EN met levend aas vissen EN buiten het snoekseizoen, zul je wel altijd blijven houden. Verder geen woorden aan vuil maken.

EHD en ik gooiden de hengels op de vertrouwde bewezen rietstekken en naar de overkant.
Ondanks onze goede hoop bleef het verdacht lang stil.
Hierdoor konden we wel eens ouderwets lekker praten over vissen en nieuwe dingen. Pratenderwijs besloten we om gewoon eens een stek elders in het land te gaan proberen. Een collega van met vist graag rond Rotterdam en heeft hier ook goede verhalen over. Zo ontstond het idee om eens met zijn 2en een nachtsessie door de week te pakken in regio Rotjeknor. Die zit in het vat en verzuurt dus ook niet.

Pas na ruim twee uur floot mijn hengel op de overkant. Net toen ik opstond om wat te pakken. En, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was zei ik cynisch: “Zal ik die dan maar even pakken?”, terwijl ik rustig op mijn hengel afliep en begon te drillen (het is leuker als je erbij was, echt waar!).

Na een behoorlijke dril met veel slipgeluiden, verwelkomden wij een oude bekende op de landingsmat. Staartje was terug, de vis die EHD al twee keer eerder had gevangen. EHD zijn vis! En ik had hem gevangen! Staartje was inmiddels de 19 pond ruim gepasseerd, dus ik was dik tevreden met de vis van EHD, hehe…

Om het nog erger voor EHD te maken, had ik niet alleen ZIJN vis gevangen, maar bleef het de rest van de avond ook nog muisstil. EHD, bedankt dat ik JOUW vis mocht vangen. Je was een voorbeeldige gastheer!

Om de gemoederen te verlichten oefende ik mijn werpen nog met 1 hengel, terwijl EHD mij tips en trucs gaf.

Toen ik nog “1 keer” ging werpen, vergat ik glad even de beugel van de molen te halen en zagen we gezamenlijk mijn gehele onderlijn en werplood heel sierlijk een meter of dertig verder in het water landen; een ander akoestisch begeleidt door het zingen van een knappende lijn op de hengel. (‘Hoe kun je zoiets stoms doen en toch mooie vissen vangen?’, vraag je je dan af).

Tijdens het opruimen bespraken we het mysterie van de bewezen vangplekken. De rietkragen waren immers bewezen stekken; die hadden ons nog nooit in de steek gelaten! Met in mijn achterhoofd een verhandeling van de Peut (www.peuteraar.nl ) over dat vissen dingen aan hun lijf hebben waarmee ze zwemmen, kon ik er toch niet over uit dat nu ineens de bewezen rietstekken ons geen soelaas boden.
Eén van de vele mysteries die het karpervissen zo ontiegelijk leuk maakt…

-EHT