‘Twijfel is de meest instabiele positie die je in kunt nemen’ ___ 17-06-2006 • EHT Visverslagen Index 
• Alle sessie-foto's (2) • Reacties (4) Reageren?

Wat een vreselijk wisselvallig weer de afgelopen twee weken! Een mooi excuus om twee weken blanken weg te moffelen??
EHE heeft het statement voor 2006 gezet: ‘Je moet vissen om te vangen!’ En dat is nu juist iets wat de afgelopen twee weken niet is gebeurd. Je komt dan op het punt dat je overal aan gaat twijfelen, maar ook dat het je niet meer kan schelen of je 12 of 22 pond op de kant joekelt; als je maar wat gaat vangen!
Dat is de rode lijn die voor EHD en ik door deze avond en dus door dit verslag heen liep:

EHD en ik besloten vorige week om vanavond met het mooie weer de Polderstek weer eens onveilig te maken. Een stek die ons vorige week nog ijskoud in de steek heeft gelaten, maar toch bij de EdHunters bekend staat als een stek waar ‘lekker’ gevangen kan worden.

Twee dagen geleden is EHD al begonnen met voeren. Met de voerboilies die ik voordelig op de kop had kunnen tikken heeft hij zes voerstekken aangelegd. Zes stekken omdat we de peuteraar (www.peuteraar.nl ) ook hadden uitgenodigd. Door zijn blessure is hij minder mobiel en we hebben aangeboden om hem te halen en weer naar huis te brengen.
Helaas kon de Peut er door andere verplichtingen niet bij zijn.

Echter, in gedachten was hij bij ons. Ik heb namelijk vanmiddag in de tuin het bouwschema van de laatstelijk door mij gewonnen peutrig toegepast op een idee dat ik had voor een rig. Ik heb exact dezelfde rig gebouwd als die ik van de Peut heb gekregen maar de lijn vervangen door Camo Skin.
Ook heb ik mijn zelfgedraaide boilies uit de vriezer getrokken voor vanavond. Ik moet vanavond gewoon vangen, want na twee weken geen piep op de hengels begon de moraal me aardig in de schoenen te zakken

Langs EHD gereden en ingeladen, vervolgens naar de stek en hopla, de hengels te water. Drie van de vier hengels liggen op bewezen en door EHD voorgevoerde stekken; ik gooi eigenlijk per ongeluk mijn tweede hengel op een stek waar niet gevoerd is. Maar omdat de gemodificeerde peutrig met mijn zelfgedraaide cakebal aan het einde van de lijn prijkt, besluit ik deze te laten liggen. Kwart voor acht is het tijd voor koffie. We hebben er zin, het avondzonnetje staat nog stoer aan de horizon en langzaam wordt de wind op de kant minder. Het water veranderd in een uur tijd in een prachtige spiegel.

Echter, geen piep of stoot! Het zal toch niet weer gebeuren, he? Ik voel dat EHD naarmate de tijd verstrijkt zich ook ongemakkelijker gaat voelen.
Dan worden de twijfels hardop uitgesproken: “Het kan toch bijna niet meer aan het weer liggen? Zou het door die goedkope voerboilies komen? Stel je voor dat ze die rommel niet willen en dat je de voerstekken verkloot in plaats van verbeterd? Komt het omdat ik teveel met verschillende onderlijnen experimenteer? We doen verder toch alles zoals we het in de goede tijd ook deden?”
Uiteraard passeren ook de vaste EH onderwerpen de revue, maar hiermee passeert eveneens de tijd; zonder run!

Ondertussen wipt een inmiddels oude bekende, Robbert, ook even aan. Hij vertelt dat hij de hele dag al met een droge mat vist en wil het naast het bruggetje nog een uurtje proberen.

Dan om kwart over tien, bij het laatste, schrale licht, gilt mijn hengel aan de overkant het uit! Een run die blijft gaan.
Beet! En deze vis heeft er duidelijk geen trek in om kennis te maken met de landingsmat! Hij trekt de lijn aardig door de slip heen.

Wanneer EHD de vis schept, wordt een mooie, slanke torpedo zichtbaar. 74 centimeter en ruim 12 pond karper doorbreken (GELUKKIG) mijn blankroutine.

De aangepaste Peutrig en mijn eigen boilie hebben goed werk verricht op de niet voorgevoerde stek. Ik besluit om vlak voor het donker, dezelfde rig en dezelfde boilie op dezelfde ongevoerde plek te gooien.
Nog geen half uur later blčrt dezelfde hengel het weer uit!!

EHD drilt behendig ook deze vechtende schubbejak! Nog geen tien minuten later prijkt er een 76 centimer 12 ponder op de mat.
Ook deze vis is gevangen op de plek waar niet gevoerd is en de andere bewezen stekken waar met de goedkope voerboilies gevoerd is, blijven doodstil?

Toch hebben EHD en ik rust in de donder; we hebben gevangen!
We drinken nog wat en roken nog een sigaret en besluiten dan om de boel in te gaan pakken.

Tijdens het inpakken komen we beiden tot de volgende conclusies:

- Aangepaste Peutrig is bewezen!
- Zelfgedraaide boilie is bewezen!
- Goedkope voerboilies zetten bij ons ZWARE vraagtekens!

We gaan natuurlijk de volgende keer experimenteren met de voerboilie; de helft van de stekken met goedkope boilie voeren en de andere helft met eigen boilie of met de bekende merkboilies.

Het voelt verdomme wel lekker hoor om na twee weken weer een vis eruit te joekelen.
Geeft de burger weer een beetje moed voor de grote EH sessie aankomend weekend!

-EHT