Nieuwe stek. ___ 31-05-2006 EHD Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (1) Reacties (6) Reageren?

Woensdag avond met EHE op pad maar welke stek?
We hadden wel wat op het oog totdat een welgewaardeerde vis-collega mij een tip gaf om eens ergens wat te gaan peuteren. (bij deze nog bedankt namens alle Ed Hunters)

Zo gezegd zo gedaan en om 19.00 had ik 2 hengels liggen op een mooie rietkraag en ik moet zeggen dat de nieuwe stek mij uitstekend beviel en er ook weinig passanten waren en dat vind ik wel zo lekker.

20.30 was daar EHE en ik had op wat kleine bellen na weinig reuring gezien in het water.
Spot rockets werden gevuld met een ingenieus samengesteld voer en zo maakten we 2 voerplekken.
Een voer plek een meter uit de kant en eentje in het midden van het water.
Vertrouwen was er bij ons beiden , maar na twee biertjes en twee lijnzwemmers en echt een bubbelbad van bellen op de stekken hadden we nog niets weten te haken.

23.00 ik ga me net vast inpakken om na een visloze 4 uur te gaan opruimen.
Ik sta aan de kant van het water nog wat rond te kijken als daar een paar roggelende piepen van mijn rechter stok strak tegen de rietkraag aan de overkant komen.
Ik sla aan en toen begon het , de eerste 20-25sec van de dril die ging volgen bleef de vis aan de andere kant van de lijn dwars door mijn redelijk strak afgestelde slip zwemmen en het enige dat ik kon doen was wachten tot hij tot bedaren was.
Toen begon het binnen halen op ongeveer 50m uit de kant.
Het leek wel een ijskast aan de lijn en ik kreeg hem ook niet van de bodem af en toen ik hem een meter of 10 voor de kant had hadden we nog geen kring op het water gezien van de buffel die zou komen.
Ik had de eerste minuten nog twijfels over de omvang waar mee ik in gevecht was maar het werd later duidelijk dat ik deze niet moest gaan verspelen en dat zou ook niet gebeuren.

Toen de karper een meter of 5 voor de kant weer flink begon te trekken en zonder moeite weer 10-15 meter lijn van de spoel trok begon EHE als een volleerde jongleur verscheidene hengels uit het water te halen en over me heen te tillen zodat er geen lijnen in de knoop zouden komen en het ging perfect.
Een paar minuten later zag ik de contouren van een spiegel aan het oppervlak en de vis werd in een keer goed geschept en was binnen.
Wat een knaller zeg , de hele avond zitten mokken dat er geen runs waren en nu was alles in een klap weer vergeten.
De avond werd van een slome,natte,winderige blank sessie in de volgende 10min een prachtige onvergetelijke top sessie met een kneiter van een vis.
Kijk zo gaat dat met vissen en de volgende week pakt EHE even zo een kletser op zijn hengel.

Bij deze nog even een bedankje aan de tipgever en dat wij op deze stek nog terug komen zal niemand verbazen!!!

-EHD