Polderstek 3 mei 2006 ___ 03-05-2006 EHT Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (3) Reacties (2) Reageren?

Hoewel de EdHuntersessie voor aanstaande weekend staat gepland, konden we ons toch weer niet beheersen en moesten VANAVOND vissen! En... als je jeuk hebt moet je krabben!

Ik had verwacht dat EHD en EHG al op de stek zouden zitten toen ik om half acht aan kwam rijden.

Echter, tot mijn verbazing was de stek leeg en verstoken van EdHunter reuring.
Toen ik mijn spullen uit de auto had gesleept en langzaam als een echte EH pakezel naar de stek sjouwde, gilde de eerste piep van die avond... mijn mobieltje. EHD aan de andere kant van de lijn legde uit dat EHG zijn bus had gemist en zij dus iets later kwamen. EHD zou wel even snel aan komen rijden om zijn hengels te water te laten en dan meteen weer naar de bushalte rijden om EHG op te pikken.

Gezamenlijk gooiden EHD en ik onze lijnen in het spiegelgladde, veelbelovende water. EHD had de laatste twee weken een fiks aantal mooie voerstekken gemaakt en die kringen die zo nu en dan het oppervlak braken stemden de Hunters hoopvol. Ondertussen verwisselde ik 1 van mijn rigs voor de befaamde Peutrig die ik vorige week had gewonnen met een P’vraag op de site van de Peuteraar. (www.peuteraar.nl ). Deze door de Peuteraar zelf gebouwde rig zag er erg betrouwbaar uit en ik wilde hem natuurlijk zo snel mogelijk uitproberen. Tijd om trouwe dienst te bewijzen, slimme rig...

Snel haalde EHD collega hunter EHG van de bus en terwijl EHG zijn hengels nog aan het optuigen was, gierde de eerste schrille fluiter over het water.
Nog geen kwartier nadat de boilies de bodem hadden geraakt, takelde EHD een prachtige schub op de kant; uiteraard vanaf de bewezen stek op de rietkraag.
Met 16 pond op de landingsmat begon het jeuken bij EHG groteske vormen aan te nemen. Hij had immers dit jaar nog geen enkele karper kunnen joekelen en een 16 ponder in een kwartier was een gunstig teken dat hij vanavond wel eens zijn blank stand kon inwisselen voor gelande karper.

Met plezier hebben EHD en EHT naar het toneelspel gekeken dat EHG opvoerde tijdens het ingooien van de hengels. Dan weer een keer op de kant, dan weer net niet op de plek waar hij wilde liggen en als klap op de vuurpijl de rondvliegende clips van het toplood. Ja, ook EHG moest na de winterstop weer efkes warm draaien, hehe...

Tijdens de bak kofie besloten we om de hengels gewoon lekker om en om te pakken; daarvoor ben je immers EdHunters. Je deelt de vangsten met elkaar en het is minder belangrijk wie er joekelt, als er maar gejoekeld wordt!
Vervolgens lieten we de gebruikelijke onderwerpen de revue passeren, terwijl we muzikaal ondersteund werden door een feestje in het clubhuis aan de overkant. Tsja, het is even wennen als je in de verte de deunen van ABBA en Justin Tinberlake hoort, terwijl je hier zit om toch serieus vis te vangen, maar het went wel.

Tussen supertrouper door piepte de sentinel verklikker op links 1 keer kort en bleef vervolgens stil. Vast een lijnzwemmer.

Een ruim uur later werden we ‘gestoord’ in ons gesprek door een mooie fluiter op rechts. De plek waarvan EHD verzekerd was dat hier gevangen zou worden, deed ons uit de stoelen opspringen. Tijd om te joekelen en de beurt was aan mij!!!

Bij het drillen voelde ik in eerste instantie weinig gevecht, het was meer alsof ik een plastic zak naar de kant toe takelde. Toen ik dit aan EHD vertelde, antwoordde hij onmiddellijk dat dit vaak een goed teken is. Daar bleek geen woord van gelogen, want enige minuten later schepte EHD een beuker van een karper uit de plomp. Wat een plaatje. Zoals altijd had ik nu net weer een fotoschuwe vis, dus na wat gespartel en gekunstel kon EHG eindelijk een fatsoenlijk plaatje van mij en de beuker schieten. EHD stond al klaar met de weegschaal en tot onze grote tevredenheid gaf deze een uitslag van een kleine 21 pond!!! Lekker! Joekels op de kant.

Ondertussen had EHE al twee keer gebeld en live updates geschreven op de website. Heerlijk om te weten dat je medeHunters echt met je meeleven, ook al kunnen ze er helaas niet bij zijn.

De sessie zou natuurlijk pas echt compleet zijn als we allemaal uit de nulstand konden komen deze avond, dus er moest gewoon nog een derde run komen, die ditmaal door EHG verzilverd zou worden.

We hadden op voorhadn al besloten dat we om elf uur zouden aftaaien en EHG keek om half elf nog angstig op zijn horloge. Je hoorde hem bijna denken: “Die run moet nu echt snel komen, want anders...” Dan maar even een sanitaire pitstop. EHG werd tijdens zijn pitstop opgeschrikt door 1 korte piep van de sentinel verklikker op links. Weer loos alarm.

Kwart voor elf piepte de sentinel pieper weer 1 keer. Weer loos alarm? Integendeel twee piepen hierna gaven EHG hoop. De zware plons en de fluiter die bleef schreeuwen totdat EHG de hengel uit de banksticks trok boden zekerheid; JOEKELEN!!!

Keer op keer trok de vis moeiteloos de lijn door de strak afgestelde slip. Echter, wat de vis ook probeerde de Peutrig had haar hardnekkig in zijn greep en wilde niet loslaten. Wat een dril!
De dril werd compleet in stijl muzikaal ondersteund door het clubhuis aan de overkant die als op commando Paradis by the Dashboardlight van MeatLoaf op volle kracht draaide! Kun je nog mooier drillen?
Na een gevecht van een kwartier joekelde EHG een prachtige spiegelkarper. Twee vliegen in één klap; en van de nulstand voor 2006 af en de allereerste speigel voor EHG! Gefeliciteerd gap.
Wat mij persoonlijk geruststelde is dat mijn nieuwe ‘muffin’boilierecept door de spiegel bewezen was. De Peutrig die vandaag voor het eerst te water was gelaten had zichzelf in 1 avond onmiddellijk bewezen. Jullie begrijpen dat die rig er aankomend weekend bij de Ehsessie er dus DEFINITIEF op blijft zitten.

Een mooie generale repetitie voor de aankomende sessie werd tevreden door de EdHunters afgesloten en het weekend zou nog wel eens een weekend van weinig slaap kunnen worden. Zo zie je dat natuurlijk graag als je gaat joekelen!

-EHT