La vie en rose! ___ 04-04-2006 EHT Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (8) Reacties (4) Reageren?

Lekker met de Thalys voor 4 dagen naar Parijs. Dat was inmiddels 4 dagen geleden en ik stapte samen met Simone in de trein terug naar Nederland.
Lekker mee gestaakt met de jeugd en stenen gegooid naar de ME? Nee, voor ons lekker wandelen in het zonnetje zitten en koffie, biertjes en wijn drinken? Carpe Diem!

Echter, met het mooie lentezonnetje op het perron van Gare du Nord, begon het toch weer te kriebelen! Ik wist dat mijn kameraden EHE en EHD tijdens mijn afwezigheid een nieuwe stek hadden geprobeerd. Ik kon niet wachten, ik MOEST even bellen. Sterker nog, met die lekkere, Franse lentezon op de trein MOEST ik ook even vissen. Snel EHD bellen.
?Heb je gisteren nog op die stek gevist?? ?Ja,? antwoordde EHD dofjes. Zag er veelbelovend uit. Twee joekeltjes op de kant in nog geen 3 uur tijd.?
?Hmmm,? antwoordde ik bevestigend, ?En ga je vandaag weer vissen?? ?Nee man! Of heb jij zin om te vissen?? ?Nou, eigenlijk wel.? Antwoordde ik terwijl de trein langzaam vaart maakte richting Nederland.
?OK,? zei EHD opgetogen aan de andere kant, ?Ik zie je zeven uur bij mij.?

YES! Na 4 dagen Carpe Diem, werd het tijd voor CarpeR DM!!

Zeven uur bij EHD, half acht op de stek, die EHD en EHE de dag ervoor tot de Gouden Bocht hadden gedoopt.

Het matige westenwindje was nog niet koud, terwijl ik de boomsticks op strategische plekken in de grond stak.
Terwijl EHD zich aan de linkerkant van het water installeerde, beantwoordde hij een kort telefoontje en gaf hierna aan dat EHE er ook snel bij zou zijn. Gezellig!

Kwart voor acht lagen er vier hengels prachtig in het water, terwijl de ondergaande zon op de rietkraag aan de overkant mij deed begrijpen waarom mijn kameraden deze stek tot Gouden Bocht hadden benoemd.

Ik pakte om vijf voor acht op een luie manier mijn beruchte zwarte boekje uit mijn tas om weer, aas, rigs en stek te noteren. Ondertussen benieuwd wanneer we de eerste fluiter zouden krijgen. Die liet niet lang op zich wachten, want toen ik ??n van mijn hengels rechts hoorde gillen om acht uur (nog geen kwartier na aanvang!!) keek ik eerst ietwat ongelovig op. Pas toen na enkele seconden indaalde dat ik dus NU al beet had, gooide ik mijn pen en boekje opzij en rende naar mijn hengel.
Na een mooie, korte dril schepte EHD mijn eerste karpersnoetje van 2006 op de kant.
Het leven is mooi!

De vis onthaakt en we wilden hem wegen, toen EHE relaxed aan kwam rijden.

Echter, EHE was de stek nog niet gepasseerd of een hengel van EHD gierde het krijsend uit!
Dit zal toch niet waar zijn? Een dubbelaar op de dag dat ik mijn eerste karper van 2006 landt?

Ja hoor, ook EHD had er zin in. Hij trok een zware jongen langszij en inmiddels had EHE begrepen dat hij even snel hulpverlening moest bieden (die arme jongen kreeg niet eens de tijd om zijn spullen uit de auto te trekken).
Terwijl ik de vis van EHD uit het water schepte, bekommerde EHE zich over de reeds gelande vis met water en het toedekken van de landingsmat.
En als je dan net 4 dagen hebt zitten relaxen in Frankrijk en nog diezelfde avond samen met een medehunter en karpers op de foto kan, dan denk je weer: ?Het leven is mooi.?
EHD met 16 pond vis in zijn handen en ik nog een mooie 10 pond erbij; de eerste 26 pond zijn gejoekeld, denken we dan maar weer.
Goed, snel de aantekeningen aanvullen terwijl EHE zijn hengels in orde maakt en ik voor ons 3en even koffie schenk.

Het leven kan nog mooier. Dat bleek wel toen EHD om half negen weer een draak van een fluiter om zijn oren kreeg. Terwijl ik met schepnet achter EHD aanrende om de nodige assistentie te verlenen, registreerde ik achter mij een fluiter die ik herkende als de beetverklikker van EHE.
Moet ik links? Moet ik rechts? Godsamme, weer een dubbele vangst!!
Terwijl ik EHD aanmoedig om zijn gehaakte karper te joekelen, roep ik naar EHE dat ik zo snel mogelijk kom scheppen. ?Wat is dit voor een gekkenhuis? Ik kom hier ook voor mijn rust, hoor!?, denk ik nog bij mezelf.
EHD landt een karper van ruim 10 pond en EHE maakt de blankstand ongeldig door een knol van 6 pond ernaast te vangen. Weer een duo foto!

Iedere Hunter heeft zijn eigen hengel verzilverd dus we spreken af, dat we om en om gaan pakken. Laten we dan eerst maar even een biertje pakken om 4 keer vangen in nog geen uur tijd te vieren.

Maar, om half tien mag ik mijn biertje op de grond zetten omdat EHE zijn hengel weer fluit en ik aan de slag moet. Ik trek er nog een mooie 8ponder uit.


Het blijft maar doorgaan, want om 10 over tien gilt de hengel van EHD over de gouden (inmiddels donkere) bocht. EHE rent erop af en na een kort gevecht gooit hij zijn tweede karper van die avond op de mat.

Inmiddels heb ik het stervenskoud gekregen in mijn EdHunter jas en T-shirt. Dan schreeuwt om half elf mijn hengel het uit; een terugloper. We zijn net te laat bij de hengel en helaas moet ik constateren dat we er ??n gemist hebben.


Om 10 voor elf sluit EHE de sessie op een waardige manier door behendig een 8pondertje binnen te slepen.
EHE gelooft zijn eigen ogen niet en die beginnen spontaan te tollen van geluk. Getuige de foto.
Wat een sessie! Wat een avond! Wat koud! Maar wat mooi! La vie en rose op een gouden bocht in Nederland. Het karperseizoen is geopend!

8 runs, 7 verzilverd. Dat op een koude avond in april, geeft de burger toch wel moed!

-EHT