Zin in Vissen ___ 18-03-2006 EHT Visverslagen Index 
Reacties (3) Reageren?

Ik heb al weken zin om weer eens lekker te vissen. Voor degene die de shoutbox op onze site regelmatig leest, is dit geen nieuws. Nu ben ik ook nog eens een regelmatig bezoeker van de site van de peuteraar (www.peuteraar.nl ) en zijn verhalen maken bij mij de drang om te gaan vissen alleen maar erger! Ik heb ??n probleem; ik ben een mooiweer visser.

En een aantal dagen geleden werd heel Nederland al gewaarschuwd voor een hogere energierekening dit jaar vanwege de aanhoudende kou. Geen goed nieuws voor een mooiweer visser, dus. Maar als het jeukt, dan moet je krabben? of je mond houden.

Ik werd vanmorgen wakker en was vastbesloten om kost wat kost ( of beter: kou wat kou) vandaag te gaan hengelen.
Om een uur of half elf voicemail van EHE ingesproken of hij effe een uurtje op het pennetje wilde. EHE was waarschijnlijk druk, want mijn voice mail bleef onbeantwoord.

Wellicht dan iets alternatiefs dat ook met vissen te maken heeft? Vol goede moed pakte ik de telefoon weer om EHG te bellen. Hij had afgelopen donderdag bij het vaststellen van de EH sessies aangegeven dat hij nog nooit bij Raven in Lelystad was geweest. Een EdHunter die nog nooit bij het Walhalla van de visliefhebber is binnen gestapt? Daar kunnen we vandaag dan even verandering in brengen! Echter, ook zijn telefoon gaf de geprogrammeerde aanwijzing om een bericht achter te laten; waarschijnlijk was EHG aan het werk.

Het feit dat ik mijn mede Hunters niet kon bereiken maakte mijn drang naar vissen alleen maar groter! Toch wilde ik niet alleen in de kou aan de kant zitten met een boilie of ma?s.

Het moet eruit! Dan maar een uurtje in de sloot pielen met een kunstaasje. Kijken of ik een snoekbaars kan verleiden.
Spulletjes gepakt (lekker weinig) en naar de waterkant; waar ik werd verwelkomd door een snijdend windje uit het Noordoosten. Ik zette mijn favoriete rappalaatje op en gooide in.
Bij de vierde keer werpen voel ik een ferme tik op mijn hengel. Ik sla snel aan en ben teleurgesteld als ik geen tegenstand meer voel. Als mijn aasje het water uitkomt, neemt hij een stuk rottend riet mee naar boven.
Toch nog een keer op hetzelfde plekje inwerpen, want ik zag net toch reuring daar?

Rustig haal ik in, terwijl ik denk aan een nieuw lokaas recept voor de witvis. Terwijl ik me net bedenk dat het toch echt koud begint te worden zo in mijn spijkerbroek, begint mijn hengeltop een SOS in morse te seinen! Ik sla aan en voel meteen de weerstand. BEET!
Als ik beheerst inhaal zie ik de vis die zich op mijn kunstaas heeft gestort een sprong uit het water maken. Godsamme, dit is lekker!!!

Bij de kant zie ik dat ik een kleine snoek heb gehaakt. Foei, stoute snoek! Vanaf 1 maart mag jij helemaal niet meer in mijn kunstaas bijten! Snel grijp ik de onverlaat in de kieuwen en trek hem op de kant. Het kleine dregje zit prachtig met een haakje in de zijkant van zijn bek.

Even snel een fotootje met de EH cap ernaast (ik ga na die verschutting van het vorige snoek zelfportret natuurlijk niet nog een keer met mijn buit op de foto).

Snel laat ik de kleine snoek weer te water en ik zie zijn rug met tijgermotief langzaam in het donkere water verdwijnen.
Lekker, lekker, lekker!!!!

Ik klooi nog ruim een half uur door (weer een pruik op mijn molen, hoe komt dat toch?) als ik dan echt verkleumd, maar tevreden naar huis loop.
Geen snoekbaars maar toch weer een visje gejoekeld. Ik ben weer rustig? voor een dag of twee.

-EHT