Sammstag Schnoekske ___ 18-02-2006 EHT Visverslagen Index 
Reacties (6) Reageren?

Zaterdagmiddag 18 februari, ik ben zwaar verkouden en door de neusdruppels heen.
Even neusdruppels bij de buurtsuper halen. Ik besluit om te gaan lopen en kom tot de ontdekking dat het verdomd lekker weer is! Onderweg denk ik weer aan het verslag van de Peut en dat ik door die succesverhalen alleen maar meer zin krijg om te vissen.

Gisteren nog even een paar Rapalas bij Raven in Lelystad gekocht voor de EH roofsessie van morgen en ik moet zeggen, vanaf het moment dat ik ze in het koffertje lagen ze daar te branden; te wachten om snoeken en ander roofgeboefte te verleiden.

Terug van de supermarkt bedenk ik me dat het TE mooi weer is om niet even snel een hengeltje bij me achter in de sloot te gaan gooien. Ja, lieve rapalas, jullie gaan te water!

Even voor 5 uur sta ik met rugzak en kaplaarzen aan de rand van de sloot. Er drijft toch nog veel rotzooi in het water, maar dat houdt mij en mijn verleidertjes niet tegen.

Ik haak een kleine knik rapala aan het stalen onderlijntje (knik rapala omdat ik HEEL goed gekeken heb naar de foto?s van Rolo?s meestersessie van vorige week www.peuteraar.nl) en gooi in.
Godsamme, wat een heerlijk weer!!!
Bij de derde keer ingooien tegen een rietkraagje, slaat onmiddellijk de top van hengel aan. Ik sla aan en haal schokkerig de lijn in.

Mijn kleine kunstaasje heeft een snoek van een centimeter of 40 uit zijn hol weten te lokken en kunnen haken. Ik schep hem op de kant met mijn net en kom meteen tot de ontdekking dat dit ander werk is dan een karper joekelen. De snoek spartelt even in het net en onmiddellijk zit mijn rapala muurvast in de mazen van het net.
Rapala los van de lijn en de in het diepe om de kieuwgreep meteen te proberen.

De greep gaat wonder boven wonder meteen goed (wel even oppassen met de venijnig scherpe tandjes).
Het gretige snoekje heeft mijn rapala diep in de zijkant van zijn keel zitten.
Ik besluit om niet te gaan lopen klooien en te proberen mijn rapala te redden, maar knip meteen met een tang de haken van de dreg af. Vis is schaars en moet niet beschadigen. Rapala?s kun je in dozijnen kopen.

Toen test nummer 2: foto in je eentje maken met een snoek in je handen. Ik zal er eentje bijvoegen, zodat jullie even kunnen lachen om zijn en mijn toetje.
Hop, terug in het water ouwe reus en bedankt dat je mijn dag weer goed hebt gemaakt. De eerste vis in 2006 is gejoekeld!!!

Vergeefs probeer ik de rapala, die in het net is blijven steken los te maken en besluit dat ik me hier niet druk over moet maken op deze mooie namiddag. Laat maar even in het net zitten. Die maak ik thuis wel los.

Ik bind een andere plug aan en gooi opnieuw in. Dit smaakt naar meer!
Echter, twee worpen later slaat mijn molen vast. Wat is dat dan weer? Dikke pruik in mijn gevlochten lijn met drie uitlopers! Kan er ook wel bij.
Niet boos worden en niet gaan prutsen; schaar erbij, knip en pruik oprollen en in de zak; weg met die twintig meter gevlochten lijn!

Ik loop nog een half uurtje de kant af te struinen en heb nog een keer aanbeet, maar die slaat een meter of vijf voor de kant los.

Het maakt allemaal niet meer uit; ik ben warm gedraaid voor de sessie van morgenochtend en de eerste vis is binnen. Lekker gevoel!!!

EHT