De Joekelvoer Sessie ___ 20-09-2005 EHD Visverslagen Index 
Reacties (2) Reageren?
4 avonden achtereen werd er gevoerd en op de eerste voer avond ook nog even een paar uurtjes gevist met als resultaat 1 karper van 14 pond op de kant en een verspeeld.

Dinsdag zou er door El Nilio en mijzelf een nacht gevist worden, na de 4 avonden van voeren op de stek waar ik een week of drie geleden met EHT in een nacht twee 20ers mocht begroeten.
We hadden als streven voor deze avond: ieder drie vissen waarvan allebei een 20er erbij, we leggen de lat hoog.
Het moet gaan lukken want zo?n voersessie als nu hadden we nog nooit gehouden en de plek staat altijd garant voor vis, dus het wordt knallen.
Nils, die pas jarig is geweest, kan ik verrassen met een paar mooie Fox swingers die ik van EHT heb meegekregen. Het feest kan beginnen.

Om een uur of 21.00 komt er een vriend van me langs die een paar biertjes komt brengen en we staan een paar tellen later met ze drie?n te kijken hoe een politie- en grote brandweerwagen, compleet met duikers en lichten, van alles aan het doen zijn in een slootje. WTF??
Nog steeds geen idee wat ze aan het doen waren, maar runs kregen we er niet door.

Boris vertrok weer en El Nilio en ikzelf bleven met ze twee?n achter.
Op een paar piepen op een van mijn hengels na geen ene moer te beleven en ik had nog wel voor 21.00 op een run gegokt.

22.30 koud als de neten en ook erg mistig. We zoeken de zak op en vallen langzaam weg na het een en ander aan slaapmutsjes genuttigd te hebben.
03.30 een fluiter op links waar nota bene niet eens gevoerd was???
Na een korte dril ligt er een karper van een 12 a 13 pond op de kant. Deze wordt snel teruggezet en we kijken hierna het weiland over, wat echt in een prachtige spookachtige mist is gehuld. Het ziet echt top uit.

De volgende ochtend 09.30 geen piep meer gehad? Ik word gek, hoe kan dat nou??
Gevoerd als een beest, de stekken zijn 100% goed en bewezen, het weer is best ok? (al heb ik liever een beetje wind maar ok?)

Ik weet het ook niet meer en er beginnen allemaal theorie toestanden uit verschillende boeken en sites door me hoofd te vliegen.
Ik ben er na een half uurtje brainstormen uit en dit is de conclusie.

?Je moet met vissen gewoon op de juiste tijd op de juiste plek zijn en of je nou een dag of vier dagen voorvoert maakt mij inziens geen kloot uit.

Als er vis is en ze hebben honger wordt er gegeten, ook als er de dag ervoor geen voer op die plek lag of niet dan?
Je kan ze naar een bepaalde plek toe lokken met voer, dat geloof ik, maar als je er vanuit gaat dat ze ook de eerste dag je voer opeten, waarom kan je dan niet meteen vissen?

Al dat geouwehoer over voeren, rigs en boilies die aan alle eisen van de Europese karpergemeenschap moeten voldoen komt me op het moment echt langzaam de reet uitlopen.
Ik heb mensen (EHT) karper zien vangen met beschimmelde boilies van een jaar oud??!!

Van vissen begrijp ik na vannacht ineens weer een stuk minder dan ik eigenlijk dacht.
Ik ga maar weer opnieuw beginnen en weer van alles uitproberen.
Vissen zonder voeren bijvoorbeeld en gewoon een beetje klooien in plaats van dat serieuze gedoe, zoals je ziet ben ik er na vannacht een beetje klaar mee, maar dat kan over een paar dagen wel weer heel anders zijn h?h?.
Vissen blijft leuk, omdat je nooit weet wat er gaat gebeuren?

Tot de volgende sessie

-EHD