Ed Hunters Sessie Juli 2005 ___ 23-07-2005 EHT Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (2) Reacties (1) Reageren?
Door omstandigheden waren een fors aantal EdHunters voor de op handen zijnde sessie niet in staat om deel te nemen, waardoor EHD en ondergetekende de naam van de Hunters tijdens deze sessie hoog moesten houden.

Ik was om een uur of zeven bij EHD om hem op te halen. Even spullen in mijn auto gooien, tent erbij en? hopla naar de stek waar EHD al een dag of drie had gevoerd. In de auto vertelde EHD mij over zijn nieuwe aanwinst; een videocamera die hij voor een zacht prijsje op de kop had weten te tikken. Mede door de nachtstand op de camera zou dit object een nieuwe dimensie aan de EDHunters gaan toevoegen.

Ondanks het belabberde weer van de afgelopen 5 dagen, hadden we allebei goede hoop.
Er stond een lichte wind op de kant en zowaar? de zon brak zelfs door!

Rustig plaatsten we onze hengels. EHD links eentje onder de eigen kant bij een veelbelovend rietkraagje en de tweede aan de overkant.

Ik gooide mijn hengels naar de overkant op een hoek resp. zo?n 15 meter van de eigen kant.
Tutti Frutti en een hengel squid moesten de karpers vandaag verleiden.
Om alles nog eens extra onweerstaanbaar te maken, knikkerde ik een paar diepgevroren ballen mierzoete tijgernoten en hennep op de lokplaats.

Biertje drinken, genieten van het mooie weer en wachten op de eerste run.
De run kwam, maar uit een geheel andere hoek dan we hadden verwacht!

Twee bezoekers die waarschijnlijk voornemens waren om deze stek ook eens te gaan bevissen, liepen onverstoord langs ons heen om de apparatuur waarmee we visten eens aan een uitgebreid onderzoek te onderwerpen.
Duidelijke zaak dat EdHunters dit niet toelaten zonder uitdrukkelijke toestemming dus besloot EHD om de bezoekers van onze stek te verjagen zodat we weer in alle rust konden genieten van het mooie weer en de stilte die doorbroken zou worden door een beetverklikker.

Toen de avond in nacht overging waren we getuige van een prachtige, opkomende bloedrode maan. EHD mompelde nog dat volle maan vaak een omen was voor slechte vangst.

De mist die inmiddels was opgekomen en ons lekker verkleumde, droeg ook niet bij aan de visvreugde.

Maar nog geen half uur later deed de hengel van EHD op eigen kant ons opschrikken. Een forse run. Lekker!

EHD drilde de vis tot bijna bij het net, toen de vis besloot om de veiligheid van de rietkraag op te zoeken. Ik was blij dat ik eerder die avond had besloten om mijn bergschoenen te verwisselen voor kaplaarzen, want ik stond een centimeter of vijftien in het water toen ik de karper uit zijn schuilplaats verjoeg.

De vis werd binnengehaald en kreeg een zachte landing op mijn hagelnieuwe, nog maagdelijke onthakingsmat.
Met name de prachtige grote staart van deze schub zal ons nog lang bijblijven. De camera van EHD werd op de nachtstand gezet en de groene, ?Big Brother-achtige? beelden werden vastgelegd.

Nog een uurtje kletsen, samen even het flesje Jutter opmaken om weer warm te worden in de mist (met dank aan Marco?) en dan de zak in!

Tot acht uur als een roos geslapen (gesnurk van EHD buiten beschouwing gelaten).

De pieper op de hengel die EHD vlak voor het slapen gaan nog had verplaatst, maakte dat we vanuit diepe slaap onmiddellijk in actie moesten komen!

Een mooie dril in het ochtendgloren, waarbij je de lijn als een scheermes over het water zag vliegen. EHD filmde de dril.

We verwelkomden, een voor deze stek, aardige karper op het vasteland.
Na meten, wegen en fotograferen, nog even een half uurtje nagenieten met een peuk. Vervolgens waren we het er beiden over eens dat we nog wel even in de tent konden gaan liggen; gewoon even dutten.
Half twaalf werden we weer wakker (even dutten????) en gewoon geen piep meer gehad.

Net toen we wilden gaan opruimen vaarde er nog een klein bootje langs die mijn complete onderlijn (ondanks toplood) meenam. Dan maar helemaal opruimen en huiswaarts.
Ondanks de magere vangst (gezien de hoge verwachtingen) toch weer een sessie om met plezier op terug te kijken.

-EHT


Stelling: Als een bootje je lijn meesleurt en je schiet meteen een gat in de romp, waardoor de boot zinkt, zou je dan je onderlijn alsnog veilig kunnen stellen? Het is het proberen waard?