It ain?t over till the fat lady sings? ___ 25-05-2005 EHT Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (1) Reacties (3) Reageren?

Ik race in mijn auto naar huis en bel onderweg EHD nog even.
"Moet ik nog wat meenemen voor vanavond?" , vraag ik onschuldig.
"Heb je nog bier? Ik heb nog maar vijf blikkies!", antwoord EHD resoluut.
"Ja,ja bier neem ik mee. Natuurlijk! Maar nog wat van Raven?" "Euh, ja, neem maar vijf kilo Squid mee."

Zo gezegd, zo gedaan. Na Lelystad naar huis, omkleden, spullen pakken en onderweg naar de door EHD gekozen stek. IK HEB ER ZIN IN!

Als ik op de stek mijn eerste hengel ingooi, belt de inmiddels reguliere guesthunter Nils om te vragen hoe het gaat. Ik lig nog niet eens!
Een half uur later arriveert ook EHD.
Hij kijkt waar ik mijn twee kansen heb neergelegd. Eentje in het wijd. Risico, maar het proberen waard. En de tweede onder het kantje waarvan je komt aanrijden. Vangen verzekerd, aldus EHD.
Hij besluit om er 1 onder het eigen kantje te leggen (ook een bewezen stek) en de tweede een zwiep naar de overkant te geven.
Zitten, koffie en... genieten van de eerste, echt prachtige avond van 2005.
WE HEBBEN ER ECHT ZIN IN!!!
Ineens besef ik me dat mijn grote vriend EHD gisteren jarig was en ik ben vergeten hem te bellen!!!! Dat zijn van die dingen waar ik dan ff ziek van ben.. Vriend, alsnog van harte GEFELICITEERD!!!!

De komende drie uur worden we nog even verrast door een bezoek van Marga en later een jongen die vanuit Twente hier komt vissen. De mannen uit Twente zoeken hier roofvis dus we geven een tip even verderop waar het goed roofvissen is.
Buiten deze aangename verrassingen echter geen verrassend gepiep van de verklikkers.

We praten tijdens de windstille avond over vroeger tijden en Jopen bij mooi weer als EHD opeens het liedje van de Transformers zingt (Transformers... robots in disguise... tatataaa). Als snel hebben we hier het nieuwe ED Hunter lijflied op verzonnen, dus (op de melodie van Transformers..) Ed Hunters... joekels op de kant...
Echter, het is bij half twaalf als we besluiten om nog een peuk te roken en dan naar huis te gaan, zonder... Joekels op de kant...

Dan... Alsof ze heeft zitten wachten tot we weg wilden gaan, grijpt een iets mijn boilie onder de kant vandaan en zorgt voor een terugloper.
Heel even denk ik dat ik mis geslagen heb omdat ik echt geen druk voel. Als ik gehoor geef aan het advies van EHD om sneller in te halen en mijn top onmiddellijk kromt, begrijp ik dat de karper recht op me afzwemt.
Vlak voor de kant probeert ze nog links en rechts weg te duiken, maar het is al te laat.
Met een vakkundige beweging laat EHD het net in het water en grijpen we de karper in 1 poging eruit.
Ik zeg nog heel even: "Volgens mij is het niet zo?n grote." Maar als EHD het net uit het water licht en het gewicht op de hand voelt zegt hij lachend: "1000 procent een twintigplusser!"
Op de landingsmat ontwaart zich uit het net een prachtige gestroomlijnde schub van 85cm. Door een korte dril heeft ze op de kant nog aardig wat praatjes.
Meten, wegen en (met wat strubbelingen van de karper) ook op de foto, waarna we de 21 ponds goedmaker van de avond weer het donkere water laten opzoeken.
De eerste 20plusser ooit is voor EHT gejoekeld!! (Ed hunters... Joekels op de kant...)
-EHT