Mee Op Peuterpad ___ 18-05-2005 EHD Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (2) Reageren?

Nadat ik de peuteraar vroeg een avondje met mij te vissen kreeg ik het aanbod een avondje mee op peuterpad te gaan naar een voor hem bekende plek.

Nadat er diverse telefoons uitstonden, en mijn kennis der wegen dramatisch is, kwam ik een klein uur later aan als de peuteraar zelf.

Rolf lag met 2 hengels aan de linker kant en ik wierp een hengel ver naar rechts aan de kant en eentje iets rechts van het midden.

Nadat we rond de klok van 21.45 allebei een bescheiden vis hadden gevangen kwam Andy langs om het een en ander aan bier te brengen wat ik in de haast was vergeten (nog bedankt!).

Het werd een gezellige avond met het een en ander aan mooie verhalen en zoals bekend uit de verslagen van rolo (www.peuteraar.nl) wordt er op deze plek vooral veel vis gevangen, maar echte joekels zijn uitzonderingen.

Het was tussen 23.30 en 23.45 toen ik een zakker kreeg op de rechterstok langs het kantje.
Het gepiep stopte en ik sloeg in de lucht...niets. ?Laat het net maar waar het is?, riep ik nog... jammer.
Na een meter of 20-30 lijn inhalen was daar ineens flinke tegenstand, de vis die er dus toch aan zat was helemaal naar de hengel toe gezwommen en zat er recht onder.
Toch nog even drillen... lekkerrrrr... (helemaal na het weekend, 0 vissen???)

Het deed me goed toen ik Rolf hoorde zeggen dat het een flink exemplaar betrof. Eenmaal geland kwam er een mooie 18 ponder (81 centimeter) tevoorschijn, voor dit water, naar wat ik hoor zeggen, behoorlijk.

00.30 was het mooi geweest en ik uiteraard tevreden met het resultaat.

De peuteraar had wat meer willen vangen dan de ene vis in de vooravond, ik ga dat zaterdag goed met hem maken, met een sessie op de polderstek... het was een leuke avond.

- EHD