To Joekel Or Not To Joekel ___ 15-05-2005 EHT Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (4) Reacties (6) Reageren?

?EHT, ik heb de perfecte stek gevonden voor een goede nachtsessie. Laten we daar gaan zitten met Pinksteren??
?Ik vind het goed EHD, echter we kunnen ook op een andere, bekende stek gaan zitten. De laatste keren is het op jouw stek geen oorlog geweest en op de stek die ik bedoel zijn er nog geen week geleden achttien runs in 1 nacht geweest. Bovendien heb je daar ook meer ruimte.?

Ondanks enige twijfel liet EHD zich overhalen om toch zijn eigen geplande stek in te wisselen voor de schijnbaar zo veelbelovende alternatieve stek. Zo gezegd, zo gedaan en ook de definitieve stek was voor de pinkstersessie een feit.

De opkomst Edhunters was ook in orde: 4 van de 5 Hunters hadden zich los kunnen weken van de familiaire verplichtingen en zouden aanschuiven op de zondag.

EHD gooide zondagmiddag de laatste broodnodige zaken in de achterbak (sixpack Grolsch) en reed vervolgens naar Amsterdam Zuid waar EHG bepakt en bezakt stond te wachten.
Rond vier uur lagen de eerste vier gehaakte boilies in het water. Twee hengels op stek #1 ( de uitvalsbasis van EHG en EHR) en uiteraard twee hengels op stek #2 (basisstation voor EHD en EHT).

EHR had, geheel in de stijl van Peking Express, een totaal gratis lift geregeld naar de stek en kon zodoende rond de klok van 19.00 uur aanschuiven. Zijn twee hengels maakten stek # 1 compleet.
Tenten opbouwen, biertje drinken en? nog geen beet gehad.
Rond 21.00 uur werd het gezelschap gecompleteerd door de komst van EHT. Eerst twee hengels erin om ook stek #2 optimaal te bezetten. Vervolgens de vertrouwde blauwe koelbox uit de achterbak om alle Edhunters te vergassen op een KOUD pilsje.
Door het invallen van de avond aan kou trouwens geen gebrek meer, dus truien en dikke jassen aan. Nog steeds geen beet, maar de grote kringen en dikke kolken in het water beloofden toch veel goeds.
Tot een uur of half elf werd de avond volgemaakt met filosoferen over de nieuwe inrichting van de website, Dungeons and Dragons en? de andere dingen waar de Hunters tijdens de sessies graag over van gedachten wisselen.
Half twaalf was het raak!!!!

De beetrunner van EHT doorbreekt een discussie over plakjes salami die tegen de huig geduwd moeten worden en het ?feest? is begonnen.
EHT joekelt na een korte strijd een prachtige schub van bijna 15 pond eruit! Zijn eerste karper van 2005, dus voor EHT was de sessie bij deze vangst al geslaagd.

Dit hadden de Hunters vlak voor het slapen gaan toch echt even nodig want na ruim vijf uur stilte begon iedereen toch een beetje de moed op te geven.
Wegens kou en verveling hierna toch maar snel de tent in.

EHD verrast vlak voor het slapen gaan zijn slapie EHT nog even met een hardnekkige geursensatie en dan toch maar echt de oogjes toe proberen te doen.
Vanwege de dauw was alles zeiknat en was het vooral erg, errug koud!

En als we het idee hebben dat we net liggen te slapen horen we in de verte een pieper.
Het blijkt dat de boilie aan een van de hengels van EHR toch te aantrekkelijk was en de gretige karper ligt enkele minuten later op de landingsmat.
Er komt een moment dat je beseft dat je gejoekeld bent!
Tijdens het joekelen van de karper staat EHD afwezig en nu toch ongerust naar zijn stilblijvende hengels te kijken. Je hoort hem denken: ?Had ik nu GVD maar op mijn eigen stek gezeten!?
Ontiegelijke kou zorgt ervoor dat we de 12 ponder snel meten en wegen en nog sneller weer terugkruipen in de slaapzak.

Later die nacht zorgt dezelfde hengel van EHR voor een derde succes. Echter, conform de EHGA (Ed Hunters Gentlemans Agreement), is dit keer de eer aan EHG om deze karper te joekelen. Hij landt eveneens een nette 12 ponder.

Rond 10 uur ?s morgens ontwaken de Hunters met gemengde gevoelens. Ondanks drie runs hadden alle hunters toch wel iets meer verwacht na de positieve verhalen over de week ervoor.

Rond 11 uur besluiten we op te breken en tijdens het opruimen gaat nota bene dezelfde hengel van EHR voor een derde keer! Op de valreep wordt er een derde 12 ponder gejoekeld.
Echter, het mocht niet meer baten. 4 runs in plaats van de verwachte 18 runs is een te groot verschil.

EHD, ik heb ondanks alles toch een goede en leuke sessie gehad enne? volgende keer toch echt jouw stek!!!

-EHT