Eerste Nacht Vissen 2004 ___ 21-04-2004 EHD Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (4) Reageren?

Ehm had al een nachtje achter de rug in 2004 (zie verslag en foto’s), maar voor eha en mijzelf (ehd) was het vandaag, woensdag 21 april, de 1e keer dit jaar dat we even een nachtje zouden doorbrengen aan de waterkant.

Het eerste idee was de kneiterplek van vorig jaar (zie foto’s 2003). Alleen het weer werkte toch niet echt mee en het was de laatste dagen zeer wisselvallig en het water op deze plek kwam nog amper aan de 9gr celsius , geen goede omstandigheden dus.

We besloten om er een makkelijk nachtje van te maken en wat te gaan vangen en trokken we dus woensdag avond met ze drieen naar de karperput van amsterdam….nl de bosbaan (u wel bekend). Ehm was het eerste ter plekke en eha en ik kwamen een klein half uur later. Er kwam meteen goede moed in het team toen ik na een 10min al een klein runnetje kreeg , ik sloeg aan maar geen weerstand aan de andere kant vd lijn??? Jammer.

Dat de bosbaan niet altijd super eenvoudig is (al doen de verhalen anders vermoeden) bleek toen we pas om 00.00 uur een aarzelende run hoorden op EHA’s hengel. Deze keer wel een karper aan de lijn en een redelijke voor bosbaan principes , op 14p bleef de meter hangen (68cm).

De 2e run wekte ons uit de slaap om 2.30 EHM had weer een aarzelend runnetje, maar het was er wel één, dat stond vast.
Meteen speelden er allerlei ideeen dat er toch niet heel fanatiek werd gegeten in deze tijd, of was het de kou die nog een beetje in de lucht zat???
We weten het niet, deze vis was voor de kant nog erg onrustig maar een 8min later lag de 2e karper vd sessie op de onthaakmat.
Ehm was er tevreden mee, 68cm en 15p was geen verkeerde om te vangen in april (het seizoen is nog lang).
EHA was zich nergens van bewust dat EHM een karper in de nacht had want die snurkte rustig door.

05.00 daar ging dan eindelijk mijn eigen pieper... deze run was iets feller als de vorige 2 maar ik voelde bij de dril dat het geen top exemplaar was aan de andere kant vd lijn. Na een 6-7 min lag hij op de kant 65cm en 12p, maar de 1e van het jaar was binnen en daar ging het ff om.

 

EHA was weer in een coma en hoorde niets... nu maar hopen dat hij zelf geen beet krijgt want hij hoort het dus echt niet.

Om 06.30 kreeg ik een mooie fluiter, bij de dril voelde ik al dat het een grotere vis kon zijn als de vorige, de dril duurde iets langer en 77cm en ruim 16p was het resultaat.

Het mooie van deze laatste vis was dat hij een vrij gave bek had, wat op de baan natuurlijk wel eens anders is en dat is leuk om te zien.

Wat ook leuk was, was het feit dat EHA ook eens buiten stond.
We stoppen uiteindelijk om 11.15 en het bleef bij 4 vissen.

Leuk dat we alle drie iets gevangen hebben maar het was natuurlijk zeer karig als je op een plek als de bosbaan zit.

We hopen nu op wat stabiel en zonnig warm weer zodat we volgende keer een serieuze plek kunnen bevissen en misschien wel een mooie 20plusser kunnen tonen, dat zou mooi zijn.

Tot de volgende sessie.

-EHD