Almeerse Vis Avonturen ___ 14-05-2003 EHD Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (3) Reageren?

Na al een paar keer heen en weer gebeld te hebben heb ik op 9mei ’03 afgesproken met Tom die in Almere Buiten, waar hij woont, volgens hem een top karper water voor de deur heeft.

De dag ervoor ga ik naar hengelsport 2000 om een OKUMA force te kopen om op mijn pen hengel te zetten. Aangekomen bij de kassa staat er een hele lijn nieuw kunst aas.

Ik besluit een potje mais op soja basis mee te nemen voor de dag die morgen komen gaat...... Succes verzekerd volgens meerderen in de winkel. Dolgelukkig met mijn nieuwe topmolen kom ik vrijdag avond om een uur of zes aan in Almere Buiten, effe snel een bak koffie en dan naar de vis stek.

Ik laat natuurlijk meteen mijn molen en nieuwe "super" aas zien aan Tom en Remco die mij die avond gezelschap bieden...

Als de vis uit het water is geschept door EHD, dan blijkt het een mooi karpertje te zijn van 51cm... een felicitatie waard aangezien het Remco’s 1e karper ooit is. Na dit voorval besluit Tom ook over te stappen op "echt" mais . Ik (EHD) wacht nog even en hou vertrouwen in de soja.

Kort erna zie ik Tom’s dobber een vreemde kanteling maken, en het is duidelijk, je ziet hem schuin wegtrekken en het is een kwestie van een paar seconden en de 2e karper van de avond hangt aan de hengel.

Ik sla aan en na een korte maar hevige dril ligt er een schub van 62 cm in het gras.

Overtuigd dat ouderwets vissen en een beetje geluk karpers kunnen opleveren vangt Tom die avond zijn 3e en verspeeld Remco er nog een.

Als we de volgende dag weer gaan, wordt dus wel het karpernet meegenomen wat ik die dag ervoor niet had (weinig verwachtingen).

Tom ziet er wel wat in en vraagt of hij de sojamais ook mag gebruiken. Remco houd het gewoon bij het vertrouwde mais uit blik van de supermarkt. Na een 45 minuten vissen is er een hoop leven in het water, maar aanbeten ho maar... Echter, na ongeveer een uur wordt de dobber van Remco plots in een keer weg getrokken. Hij slaat aan en het is al snel duidelijk dat dit geen brasem is die hij normaal altijd vangt.

Het is duidelijk een stuk minder makkelijk deze vis op het droge te krijgen als de slappe vaatdoeken die brasem heten.

Het blijkt later een flink exemplaar te zijn (voor het water waar wij zitten) een mooie vis van 64 cm en een gewicht van mijns inziens ongeveer 10 a 12 pond.

Als Tom vervolgens nog een 2e karper vangt van 60 cm, besluit ik het geavanceerde aas in te ruilen voor het ouderwetse mais uit blik.

Het is een wonder maar na 2 uur vissen zonder stootje, gooi ik mijn dobber met ordinair geel mais uit en tot mijn verbazing (en die van Remco die meekijkt) wordt mijn dobber, voordat het mais de bodem heeft gehaald weg getrokken naar donkere dieptes.


En mogen Remco en mijzelf er nog een karper uit trekken.

Remco verspeeld er weer een en ikzelf ook vanwege een lijnbreuk. Tom en Gideon(EHG) die blijven deze avond helaas bij nul vissen steken.

Al met al 2 leuke avonden... er zullen er nog vele volgen.

-EHD