One Man Show ___ 23-04-2005 EHD Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (4) Reacties (2) Reageren?

De eerste nachtsessie van 2005 werd gehouden in de nacht van 23/24 april, EHD en EHR hielden een nachtsessie op de polderstek.

Thuis onder het eten en onderweg in de auto werd er vooral over gepraat dat het nog wel eens fris kon zijn in de nacht met een voorspelling van 1a2 graden, toch maar even een lange onderbroek aan gedaan en het feest kon beginnen.

19.30 lagen de hengels te water en na een biertje en een shaggie werd de tent opgezet.
Vier stekken waren door mij (EHD) bevoerd de laatste 3 dagen en de eerste die een run oplevert is een plek tussen 2 grote palen in.

Na een korte dril ligt er voor EHR een karper van 66cm en een krappe 10pond op de mat.
Het mooie is dat we de hengel konden uit lopen en op precies dezelfde stek konden droppen dus dat geeft vertrouwen voor de rest van de avond, het is nu 21.00.

Na wat geouwehoer over van alles en nog wat en vooral dat het wat fris begint te worden, wordt de rust verstoord door dezelfde pieper als een uur geleden.
We pakken bij deze sessies om en om, dus het was mijn beurt om een vis op de kant te krijgen, de eerste van dit jaar meet 72cm en 11p.
Na het meten, wegen en onvermijdelijke fotograferen, wordt ook de 2e terug in de sloot gezet.

Vreemd dat de andere 3 hengels zwijgen, alle 4 de stekken hebben evenveel voer gehad.

Ik heb nog een mooie stek onder de kant en ??n aan de overkant waar in 2004 meerdere 20+ karpers op afgekomen zijn, dus dat moet goed zijn???

00.30 de 3e run, EHR sliep gelukkig nog niet dus is voor zijn doen nog redelijk fris. Drillen maar, en duidelijk een wat forsere vis als de vorige.
Na wat hachelijke momenten in een rietkraag aan de eigen kant wordt de vis geland.
78cm en 13p zijn het resultaat, een echte lange torpedo schub voor EHR.

Rare situatie, weer dezelfde hengel die een sprint inzet en de rest geeft geen piep.

Even checken of ze wel aanstaan en terug naar de felbegeerde slaapzak in deze temperaturen.

04.00 het verbaasd ons niet als we naar buiten komen voor de 4e run dat het een weer dezelfde stok betreft, een One Man Show voor de stek tussen de palen.
Deze keer een wat langere dril met een duidelijk sterke vis aan het einde, die zich ook bij de kant niet makkelijk door EHR laat scheppen.
75cm en 15p (op 100gr na) zijn het resultaat en ik ben zo vroeg in het seizoen blij met deze vis.

We hebben een goeie nachtrust tot 08.30 en komen redelijk goed de tent uit.
EHT zit reeds vanaf 06.00 ook te vissen en is zo beleefd geweest ons niet te wekken al kon hij het toch niet laten om rond 08.30 even een grap met een pieper uit te halen?.

Het blijkt tot 12.00 niks meer te worden en ook na alles te hebben ververst en opnieuw te hebben uitgegooid levert geen een hengel meer vis op.

De one man show van EHR?s hengel op de palenstek is een feit.

EHT komt, na ongeveer een stuk of 7 dobbers 12 soorten lood, wartels, korfjes en verscheidene hengels ook niet tot het vangen van enig levend wezen.

Hij gaat later nog even achter een hek bouten en weet dat hij volgende keer in de avond en nacht mee moet om wat te vangen.

- EHD