Laatste 2-Daagse Sessie 2003 ___ 09-10-2003 EHD Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (5) Reageren?

Vlak voordat ik thuis wegga hoor ik het nieuws nog zeggen dat de eerste herfst storm eraan komt, het is 7 oktober 2003 en ik sta op het punt mijn laatste 2-daagse sessie tot en met 9 oktober te beginnen.

Bij de parkeerplaats aangekomen staat EHM met zijn vrouw mij reeds op te wachten en in het gure herfst weer laad ik mijn karretje op om naar de stek te lopen die we de volgende 40 uur gaan bezetten.

Als we aankomen blijkt God (nooit bewezen dat hij echt bestaat??) met ons te zijn, want het klaart wat op en we kunnen het kamp in droogte opzetten. Natuurlijk wel zo belangrijk, want als je nat en koud begint is dat natuurlijk een ramp.

Rond 19.00 uur kwam EHG ook aan, Marga en Annika vertrokken rond deze tijd. EHG begint uiteraard vlug zijn hengels klaar te zetten als hij achter zich rond 19.30 een knaller van een run hoort………hengel van EHD, na 3 kwartier in het water te liggen. Aanslaan en drillen, hij gaat lekker jongens. De dril verloopt soepel en als de vis nog een paar obstakels wil opzoeken wordt hij daar redelijk makkelijk vandaan gehouden en na een 10 minuten ligt er een mooie schub van 22p en 78cm op de vanzelf nat geworden onthakingsmat.

EH Danny met zijn 22 ponds schubkarper

EHG begint hierna natuurlijk wat snelheid te maken, want een run na 45 minuten belooft wat voor de rest van de sessie. Na nog een fikse herfstbui afgewacht te hebben, zet EHG ook de tent op en rond 21.00 staat het kamp als een huis.

Als we een aantal biertjes hebben genuttigd en wat slappe gesprekken en een buitje verder zijn, wordt de 2e run een feit……dit keer EHG.

Hij slaat aan... er wordt een mat en net gepakt en ik haal effe het fototoestel. Als ik aankom op de plek is de vis al bijna binnen en het blijkt een makkelijke dril. Het is geen grote, maar wel een mooi visje (spiegel 60cm en 13p). Deze vis heeft qua vorm de potentie een mooie zware vis in de toekomst te worden en dan vangen we hem uiteraard graag nog een keer.

EH Gideon met mooi visje van 13 pond

23.25 EHM verlegt een hengel die voor de nacht wat te dicht tegen een paar obstakels aanligt en checkt zijn snoer om hem vervolgens een slinger het open water in te geven. Als we even denken dat er iemand tegen zijn andere hengel aanstoot blijkt dit het sein voor de 3e run van de sessie. EHM spurt erheen en staat vervolgens in het maanlicht een ogenschijnlijk flinke jongen te drillen. De dril verloopt redelijk soepel. Lekker laten lopen, inhalen en de vis scheert nog een paar keer van links naar rechts, maar EHM heeft alles onder controle en om 23.45 wederom een mooie schub, dit keer 24p en 83cm.

EH Maarten toont een mooie 24 ponds schub

Hij gaat lekker en voor 24.00 hebben we alle drie een karper in het net gehad. We gaan slapen en wat een weer jongens, storm en regen, alsof de wereld vergaat. Niets blijft ons bespaart, maar de tent is droog dus laat maar vallen.

05.00 daar gaat een hengel af. EHM springt op maar hoort dat het mijn hengel is (EHD). Ik spring eruit en sla aan... Ik voel de vis een paar seconden en sla helemaal vast , geen beweging meer in te krijgen.

Waarschijnlijk is de vis in een gat gezwommen (zitten hier tot wel 20 meter diep) en stil gaan liggen, je kan dan trekken wat je wilt, maar je lijn ligt over de grond, dus kan je hem alleen maar kapot trekken over de rand van het gat.

Na een minuut of 10 heb ik het wel bekeken en leg mijn hengel met open baitrunner op de steunen... als ik me pieper aanzet gaat de karper ervandoor, ik sla weer aan maar zit meteen weer klem.

Weer leg ik hem op de steunen en wacht, er gebeurt niets. We besluiten gewoon weer naar bed te gaan en we zien het wel.

07.30 ik hoor een piep en nog één... ik besluit te blijven liggen.
7.40 hoor ik een 6-tal piepen achter elkaar en ga eruit. Ik til de hengel uit de steun en voel contact met de vis waar ik een 2 uur geleden ook al mee in de clinch was.

Ik roep EHM uit zijn bed en die schept 10 minuten later een karper van 17p en 70cm uit het water. Geen grote maar wel een slimmerik zeg en de langste dril in de geschiedenis van de Ed Hunters; 2uur en 45min.

EH Danny met het resultaat van een wel heel knap staaltje drillen (en geduld)

In de ochtend gebeurt er weinig tot niks, hele harde buien en een storm komt echt opzetten...
14.30 een keigave run op mijn linker... aanslaan, contact, drillen en vervolgens voelen dat je wordt stuk getrokken op een plaatselijke mosselbank.

Ik weet dat erop deze plek zo’n bank ligt, alleen krijg je hier vaak runs en is de kans op verspelen wat groter. Toch heb ik hier al vissen gevangen dus probeer ik het gewoon.

30 minuten later weer een run op links en het verhaal herhaalt zich na een hele korte dril. Dit word wel vervelend en ik zet er een andere spoel op met een iets sterkere lijn (of dit helpt valt te bezien, maar je probeert wat).
Voor de rest worden er geen piepen gehoord en de sessie die goed begon neemt wat af.

19.30 een run voor EHG die wat twijfelend begint maar toch goed doorzet. Aanslaan en hangen……klote ik zit ook vast bij zo’n gat hoor ik EHG tegen me zeggen. Hij voelde wel dat het een zwaar exemplaar moest zijn aan de andere kant vd lijn dus rustig aan.
Na een aantal minuten stel ik voor ook gewoon de hengel neer te leggen en te wachten tot de vis gaat zwemmen, EHG die dit eigenlijk geen goed plan vind laat zich toch door mij overhalen en zal me daar later nog voor bedanken.

Na een paar minuten gaat de vis lopen en EHG kan hem gewoon netjes naar de kant drillen. Wat een sterke en zware vis... ik zie zweetdruppels langs EHG's voorhoofd lopen als ik de contouren van de karper in kwestie zie verschijnen.

EH Gideon met een werkelijk prachtige 33 ponds schubkarper
Het blijkt een topper…..90cm en 33p schub….moooooi!

Hierna eten we de door Annika gehaalde Chinese maaltijden en gaan vanaf 19.30 zitten wachten op wat de avond en nacht gaan brengen.

Buiten een hoop regen en wind brengt die nacht helemaal niets... geen piep. Wat een klotezooi zeg... teleurgesteld, maar wel uitgerust wordt de volgende ochtend het kamp opgeruimd en keren we huiswaarts.

Conclusie: we wilden met deze laatste sessie een knaller maken als laatste van dit jaar. 'De tijd is ook zeer goed' wordt gezegd en we hadden de wind recht in de snuit... top dus.

Echter, het viel wat tegen; EHM heeft in 40 uur 1 run gehad. EHG 2 en verzilverd met een fraaie 33p schub. EHD heeft 5 runs gehad, maar wat pech op de mosselbank en 3 verspeeld.

EHM en ik zelf zijn natuurlijk blij met de 22 en 24 ponders, maar het viel toch wat tegen. We hebben uiteindelijk wel een topjaar achter de rug, met allemaal de eerste 20 en 30 plussers.

Maarten begon in het begin van het jaar de wat zwaardere jongens te vangen. Danny kwam in het midden van het seizoen op dreef en ving negen 20ers en twee 30ers.

Maarten ving nog een 32ponder en een aantal 20ers. Al met al niet slecht dus. Gideon kwam in het laatste staartje van het jaar mooi langszij met een 39p Twotone en de 33ponds schub. Buiten deze twee 30ers ving hij ook nog een 3-tal twintigers.

Volgend seizoen zien we wel hoe het dan gaat... het is voor mij duidelijk dat je natuurlijk geen of zeer weinig invloed hebt van wat er in je aas bijt, een 30 of een 16 ponder, je weet het niet. Dat is een beetje een loterij en qua gewicht is Gideon dit jaar de winnaar.

Volgend jaar zijn de loten misschien anders verdeeld en wie weet wat er dan weer tevoorschijn komt.

Ik heb met het vissen een leuk jaar gehad aan verschillende watertjes en sloten en kijk uit naar volgend seizoen... als ik toevallig een kleine wintersessie maak hoor je het wel.

-EHD