Ergens in de Polder ___ 16-05-2004 EHD Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (8) Reageren?

Als ik naar een nieuwe stek ga, dan heb ik altijd zoiets van……nou misschien toch niet zo een mooie plek als ik dacht of van zal wel weer moeilijk worden!!??

Deze keer was het anders, ik had een stekkie midden in een polder gezien en dat zag er erg fraai uit.
Bij de eerste keer dat ik er was dacht ik meteen van als hier geen karper zit word ik een tuinboon. Ik heb er even een 3 uurtjes gezeten met EHM en ving toen meteen een karpertje van 11p.

Hierna zijn we vertrokken en we spraken af dat ik 1 of 2x per week wat zou rond strooien van het door ons gekozen voer en voordat we gingen voerde ik 3 dagen op specifieke plaatsen. Zo gebeurde het dat we zaterdag 15 mei afreisde naar de plek waar het die nacht moest gebeuren.

20.10 mijn hengels lagen te water, de tent stond en EHM was met zijn eerste hengel net klaar. Toen hij zijn 2e stok aan het optuigen was om in te gooien was het gewoon na ongeveer 30min mijn 1e hengel die afging. Dat is lekker hoorde ik EHM achter me zeggen terwijl ik op de hengel af stoof, ik sloeg aan en de karper groef zich in in de modder. Gelukkig kon ik wat dichter bij komen en trok hem eruit, daarna was het een korte dril en lag de eerste van de sessie in het net (11 à 12 pond).

Lekker begin maar de week ervoor begonnen we ook zo op een andere plek en kwam er niets meer bij, dus we juichten niet te vroeg.

Rond 23.00 was daar het startschot voor EHM, hij wilde net z'n pieper harder zetten toen hij afging en schrok zich lam.
Deze karper was duidelijk van een ander kaliber, hij ging er vandoor niet normaal meer dit moest een beuker zijn.
Stiekem zaten we allebei al aan een twintiger te denken dat weet ik zeker , maar was dat hier in dit poldertje wel mogelijk????
De vis bleef lijn nemen en moest niet verspeeld worden want deze vis moesten we zien natuurlijk!!!

Ik stond klaar om te scheppen toen ik een paar piepen hoorde, klote dacht ik die vis zwemt door een andere lijn, de piepen veranderde alleen in een keigave run die echt bleef gaan en ik moest een 50m afleggen om de hengel van mezelf te pakken waar ook een karper aan het andere einde hing.

Kijkend en schreeuwend naar EHM of alles goed ging (ik wist nog steeds niet wat voor vis hij had en hij moest nu alleen scheppen) was ik lekker aan het drillen. EHM zakte de karper die hij had gevangen om hem later te bekijken en eerst haalde we de mijne op de kant om een mooi plaatje te schieten.

De vissen hier zagen er top uit en waren aan hun trek vermogen te beoordelen in een zeer goeie conditie. Ok .. de karper van EHM even bekijken en het was zoals verwacht een topper … bekijk de foto en ik hoef er niets aan toe te voegen denk ik (20+)

We sliepen de nacht weinig en vingen in totaal 8 karpers waaronder 4 stuks boven de 20 pond grens.

Wat een sessie was dit geworden , het vreemde was dat alle 20+ karpers van hetzelfde stekkie kwamen, alsof je daar niet mocht zwemmen als je iets lichter was ?????

Vanaf 05.00 in de morgen hebben we geen piep meer gehoord en zijn we lekker om 10.00 naar huis gegaan .
We hadden toch nog even 3 uurtjes slaap gehad (van 05.15 tot 0.900) want daarvoor ging een van de hengels zo om het uur af .

De plek waar alle 20+ kapers afkwamen is door mij even precies uitgemeten zodat we bij de volgende sessie hier (en die komt er zeker natuurlijk) weer precies op hetzelfde stekkie kunnen liggen met ons aas, zodat we weer een fraaie karper in een hinderlaag kunnen lokken.

Tot de volgende EH sessie.

-EHD