Kort Verslag 2e Nacht In De Polder ___ 10-06-2004 EHM Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (3) Reageren?

Ed Hunter Danny (EHD) en een grieperige Ed Hunter Maarten (EHM) zijn vannacht voor de tweede maal op de polderstek wezen vissen (zie ook 'ergens in de polder'), een mooie plek onder de rook van Amsterdam. De vorige keer was dat met 8 karpers, waaronder vier twintigplussers, erg goed bevallen.

De mannen waren benieuwd of het weer zou lukken en of de zware vissen hier nog wel zaten. Ze hadden het vermoeden dat de zwaardere exemplaren toch alweer door de langgerekte sloten naar de diepere plassen waren getrokken. De watertemperatuur van dit ondiepe water zat overigens al over de 22 graden celcius.

Welnu, ook deze keer weer exact 8 aanbeten, maar helaas werden er twee door de mannen verspeeld. D'r werden 4 knollen en twee exemplaren van exact 14 pond gevangen. Allen schubkarpers, met duidelijke tekenen van het paaigeweld van de afgelopen weken.

Een paai die hier nog niet helemaal over bleek te zijn, maar de meeste grote jongens zijn toch alweer vertrokken. Die conclusie kon wel worden getrokken. Er zal nog wel wat rondzwemmen, maar de overvloed aan kleinere exemplaren is duidelijk groot. EHD verspeelde waarschijnlijk een zwaarder exemplaar vlak voor het net, de haak schoot ineens los, jammer. Desalniettemin waren de mannen niet minder blij met de vissen die wel geland werden. 'Vangen is vangen' is een populair EH-gezegde, voor wie een blank ook geen onbekend fenomeen is.


EHM testte met succes zijn zojuist aangeschafte sounderbox, volgende week staat namelijk de vistrip naar Lac de la Liez in Frankrijk op het programma. Het is weer eens wat anders, zo'n pieper in de tent. Het beviel in ieder geval goed. Ook de eigengemaakte Frankrijk-boilies werden vannacht gebruikt op een hengel vlak onder de eigen kant. Met deze boilies was niet voorgevoerd en toch produceerde deze hengel 3 runs. De boilies blijken dus ook instant hun werk goed te doen. Da's in ieder geval lekker voor het vertrouwen.

Tot de volgende sessie!

Amsterdam, 10 juni 2004