Het zou gaan dooien in maart... ___ 09-03-2010 EHD Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (1) Reageren?

Het zou gaan dooien in Maart maar niets was minder waar. Met Dennis reis ik een dinsdag in maart af naar het noorden van N-H om daar zijn bootje te pakken en de eerste vis van 2010 te gaan vangen.
Als we onderweg zijn dan blijkt dat de dooi niet heeft ingezet want alle watertjes die we passeren die leggen onder het ijs en het ziet er naar uit dat onze visdag misschien niet eens door kan gaan?

Bij de boot aangekomen zien we deze onder het water en ijs leggen en we peppen ons op om de boot ijs- en watervrij te maken, electromotor erop en we kijken de zijsloot voor ons in die dik in het ijs legt.
Met een roeispaan sla ik het ijs aan stukken terwijl de electromotor de boot er doorheen ploegt en de stukken ijs vliegen werkelijk in het rond het lijkt de Deadliest Catch wel hierzo.

Bij de vaart aangekomen legt het open en het vissen kan beginnen, groot dood aas en grote pluggen moeten het vandaag gaan doen.
Om sommige plekken blijft het behelpen maar we kunnen er wel om lachen en we blanken lekker een paar uur door.
De zon schijnt zowat de gehele dag terwijl we ons verheugd hadden op de bewolking die ons de dag ervoor op het nieuws was beloofd?

We gaan richting een sluis waar Dennis al diverse keren succes heeft gehad om daar het dood aas los te laten en het blijkt te werken.
De sluis gaat echt misschien een paar minuten open en het begint te stromen, meteen zie ik mijn dobber gek doen en het is duidelijk een aanbeet.
Meestal mooie vis op dood aas en nog niets gevangen in 2010 dus de spanning stijgt.
Als de dobber onder getrokken word sla ik en de vis die hangt duidelijk.
Grote klappen volgen in het water en het is een mooie.
Als ik hem naast de boot heb en hij nog een keer gaat zie ik dat het zeker geen 90er is maar wel een vis met een goede bouw zullen we maar zeggen.

Een paar minuten later is het 80cm en de eerste van 2010, ik ben er weer achter dat roofvissen op de manier die we vandaag gedaan hebben erg leuk is om te doen al was de vangst natuurlijk minimaal.


Dennis bedankt weer en volgende keer nog zo een dag maar dan maar weer een meter of zo?

-EHD