EH Countdown to... NOORWEGEN (part 4) ___ 09-06-2009 • EHT Visverslagen Index 
• Reacties (7) Reageren?

Ed Hunter Countdown to... Noorwegen!

Part 4: De specials; Wat willen we anders doen en uitproberen?

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover. En, wat hebben we er een VRESELIJKE zin an!
Vorige week nog een speciaal ingelaste EH Noorwegen vergadering gehad (excuus voor veel voorpret, biertje en effe Guitar Hero World Tour met elkaar spelen).
Bij deze vergadering hebben we het ook uitgebreid gehad over de dingen die we anders willen doen en wat we willen uitproberen. Klinkt gek om dingen anders te willen doen bij iets dat je nog niet eerder hebt gedaan. Maar we blijven eigenwijze klojo’s en hopen met hier en daar een andere inzet van aas, toch wat meer, groter of gevarieerder te vangen.
Maar wat gaan we dan inzetten?

Een kijkje in mijn schuur leverde al aardig wat leuke dingen op:

Toen ik een paar tassen opende, trof ik een paar verzwaarde Bulldawg achtige rubbers aan. Deze zijn eigenlijk altijd te zwaar om in Nederland mee te vissen, dus zijn de diepe wateren van Noorwegen een uitgelezen plek om deze staartzwaaiers zwemles te gaan geven.

Natuurlijk kon ik ook mijn ogen niet afhouden van mijn verzameling TimberTigers. Prachtige kunstaasjes verkrijgbaar bij HotConcept; die in Nederland letterlijk al alle soorten roofvis in de boot hebben gekregen. Ik greep een handje van de diepstlopende Tigers en besloot dat ik deze rakkers ook in Noorwegen wilde gaan introduceren.

Hier moet toch ook op zee mee te vangen zijn? Wellicht dat de door EHD felbegeerde doornhaai zich zal vergissen in dit duivelse kunstaasje.

Op de beurs in Utrecht vorig jaar bleven de Rapala Deep Tail Dancers EHR maar aankijken, toen ze daar bevallig in een kraampje lagen.

Ook van deze knallers werd een handvol meegenomen en werd besloten om hen in Noorwegen het ruime sop te laten kiezen.

Ook leefden er vrienden mee met onze voorpret en zo heeft Ben nog een kleine donatie gedaan en een kunstaas meegegeven dat met gemak tot tien meter diepte weet te duiken. Leuk om een dikke pollak of kabeljauw te vangen.


En dan last, but not least; de persoonlijke doelstellingen van de EdHunters voor Noorwegen:

De PD van EHD hadden we eigenlijk al in een vorige Countdown to... verklapt, EHR wil de variëteit van het water verkennen en EHT zoekt zijn doelstelling in de aantallen op één lijn.
Wat leggen de Hunters zichzelf op? Welnu, hier de doelstellingen zoals iedere EdHunter die zich persoonlijk heeft gesteld:

EHD: wil deze trip minstens een doornhaai vangen;
EHR: wil minimaal zes vissoorten vangen die hij nog niet eerder heeft gevangen;
EHT: wil een dubbelvangst op één hengel hebben (geen haring natuurlijk...).

Algemene EdHunter doelstelling blijft: vijf dagen visplezier beleven en heel, heel veel lachen en genieten!

Maar voor nu genoeg gekletst en voorpret beleefd. Hoogste tijd om in te pakken en zo snel mogelijk wegwijs te raken in de visgeheimen die Skarnsundet heeft. Wens ons succes en misschien tref je hier op de site wel tussentijdse updates aan, terwijl we in Noorwegen zitten.
Zekerheid is dat er na de Noorwegentrip een uitgebreid verslag zal komen.

Op naar het land van vikingen, Wickey, goede schaatsers en de songfestival winnaar van 2009.
Ps. Als we die laatste tegenkomen, knopen we van de snaren van zijn viool een dreglijntje en veranderen we deze sprookjesnicht in een Alexander Rybak Deep Diver... beloofd!

-EHT