Ed Hunter Countdown to... Noorwegen! Part 2 ___ 05-06-2009 EHT Visverslagen Index 
Reacties (1) Reageren?

Ed Hunter Countdown to... Noorwegen!

Part 2: waar jagen de Hunters op?

Zeevissen is voor de (meeste) Hunters nog een nieuw avontuur. Daarom zal iedere vis die we uit het zilte sop kunnen trekken een ontdekking worden. Op zichzelf al een ervaring die je niet wilt missen.

Toch hebben we ons even verdiept in wat er zoal te vangen is in het land van helmen met hoorns en boten met drakenkoppen.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen we allemaal wel een kabeljauw of de jonge variant, een gul vangen. Koolvis en Pollak zullen ook wel in de boot komen.

Als we geluk hebben stuiten we op een schooltje makreel of roodbaars (hoewel het voor de makreel geloof ik niet het juiste jaargetijde is).
Van de platvissen is de kans groot dat we wat schar, tong of bot gaan haken.


Pas echt leuk wordt het wanneer we vissen als zeeduivel, zeewolf of leng gaan vangen. Deze vissen zitten er namelijk ook, maar zijn moeilijker te vangen.

EHD heeft dit jaar zijn zinnen gezet op een doornhaai. Mij benieuwen hoe hij deze gaat onthaken, want kieuwgreep is er niet bij, bij deze scherpgetande rakkert.

Pietermannen schijnen ook te vangen te zijn (ik heb bij de kookcursus geleerd hoe je deze vis het beste kunt bereiden, zonder je te prikken aan zijn giftige rugstekel).


En dan heb je natuurlijk nog de KINGFISH van Noorwegen, de Heilbot!
Een prachtig en magistraal beest dat formaten kan aannemen van ruim anderhalve meter.

Kortom, genoeg vis te vangen die we nog nooit hebben gezien (behalve in stukjes op ons bord).

En zoals ik aan het begin al zei: iedere keer dat de hengeltop het water in getrokken wordt, zal een nieuw avontuurtje zijn in onze Noorse Drakkar.

Binnenkort meer over het standaard materiaal dat we willen gaan inzetten.
Voor nu dromen we even weg van onbekende vissen in reusachtige formaten.

-EHT