Ed Hunter Countdown to... Noorwegen! Part 1 ___ 02-06-2009 • EHT Visverslagen Index 
• Reacties (3) Reageren?

Ed Hunter Countdown to... Noorwegen!

Part 1: het strijdtoneel

Nog twee weken en dan is het zover: dan reizen de Ed Hunters af naar Noorwegen om hier wederom buiten de landsgrenzen hun visgeluk te beproeven.

In tegenstelling tot de afgelopen twee jaar, wordt het dit keer geen karperwater in Frankrijk, maar een compleet nieuwe belevenis.
De Ed Hunter vistrip voor 2009 zal geheel in het teken staan van: ZEEVISSEN!

Een voor de Hunters nieuwe, nog onontdekte tak in de hengelsport. Vorig jaar mocht EHD tijdens zijn vakantie in Noorwegen en Zweden al even snuffelen aan deze visdiscipline.
Zijn kameraden Dennis en Graham namen hem mee in de wereld van het fjordvissen en leerden hem de basics en enkele tips voor gevorderden.
Het enthousiasme waarmee EHD vorig jaar terug kwam uit Scandinavië en hoe hij over het zeevissen vertelde, werkte zo aanstekelijk dat er al snel een vistrip voor Noorwegen werd geboekt.
Dit jaar zal EHD de rol van zeevisleerling achter zich laten en die van kapitein IGLO mentor op zich gaan nemen om ook EHR en EHT wegwijs te maken op het zilte nat.

De bestemming voor onze vistrip is Skarnsundet Fjordsenter, een prachtige visbestemming aan de Westkust in midden Noorwegen.
Onze gastheer aldaar is Klaasjan Jonkman, een fervent zeevisser uit Nederland, die na vele omzwervingen in Noorwegen is blijven ‘hangen’ op deze locatie en nu andere sportvisliefhebbers enthousiast krijgt voor het fjordvissen.

Het huisje dat we gehuurd hebben is comfortabel en staat letterlijk aan het water.
Omdat het bootje en de visgerei van zeer goede kwaliteit zijn, zullen we dit allemaal ter plaatse huren. Dit scheelt een hoop gesjouw en overgewicht betalen op het vliegveld.

De trip naar het strijdtoneel zal bestaan uit een vliegreis naar Noorwegen en vervolgens met een gehuurde auto de laatste kilometers afleggen naar Skarnsundet.

Als ware Vikingen zullen we deze vistrip meer OP het water zitten dan aan de wallenkant. Niet moeilijk vol te houden, gezien je er enorm gevarieerd en vooral veel kunt vangen.
Omdat Noorwegen ‘hoog’ op de wereldbol ligt, zal het ’s nachts niet echt donker meer worden, waardoor we dus gerust tot een uur of drie ’s nachts door kunnen vissen.
Veel slapen, dus vlak voor de vakantie, want 16 tot 18 uur per dag knallen in een bootje is niet ondenkbaar.

Binnenkort deel 2,3 en 4 van de Countdown to... met daarin wat kunnen we vangen, de wapens in de strijd en... welke oude bekenden gaan we inzetten op zout water (ofwel: de specials!).

-EHT