Visbeurs Utrecht ___ 23-11-2008 • EHR Visverslagen Index 
• Reacties (2) Reageren?

Gisteren samen met EHT en EHD naar de jaarlijkse visbeurs in Utrecht geweest. Met frisse winterse rukwinden in de rug snelden we naar de Domstad om ons te vergapen aan al het moois en fraais.

Onderweg hadden EHT en ik het er nog over dat we eigenlijk niet zoveel nodig hadden. Waar we vorig jaar nog doelgericht op zoek gingen naar ‘funky’ vistassen, hengelsteunen voor in de boot en een compleet scala aan karper- en roofvisaccessoires, gingen we dit keer meer voor de lol en het wat kleinere spul.

Ja, natuurlijk hadden we wat nodig voor Noorwegen, een stel pilkers en wat diepgaand kunstaas, en op wat onderlijnen na konden we niet veel meer bedenken.

De HotConcept stand van Rolf a.k.a. De Peuteraar was natuurlijk de eerste stand die we bezochten. Samen met Wout van Leeuwen uit Vlaardingen nam het HotConcept assortiment een prominente plaats in.

Het assorti Chubbies, Chickens, Turkeys en Dodos was als beursprimeur aangevuld met de zogenaamde HotDick serie! Dat het een topper is, daar kan je met HotConcept zeker van zijn,

De introductie van de HotDick
is een feit

EHT geeft even aan waar hij zijn PR pollack gaat zetten

Wie zegt dat je op het droge niet kan drillen kwam op de visbeurs bedrogen uit!

Wat opviel dit jaar (of wellicht viel het ons dit jaar meer op) was dat er veel stands voor vissen in het buitenland waren ingericht. Ierland en Scandinavië blijken de populairste bestemmingen en het is dus niet zonder reden dat ook de Hunters aankomend jaar een poging gaan wagen in het schitterende Noorwegen. Tot onze verbazing werd er een uitgebreide video getoond van de lokatie waar wij in 2009 heengaan!

Natuurlijk waren er ook dit jaar weer veel demonstraties waar je veel van kon opsteken. Net als vorig jaar was ook de casting range weer van de partij.Dat de visserij in trek is bij de jeugd was dit jaar duidelijk dan ooit. Vele kinderen hadden hun ouders over weten te halen naar Utrecht te komen. (Dit tot genoegen van de oudere garde, die de jonge moeders als fijne bijvangst beschouwen!).

De Veemarkthallen stond dan ook bol van aktiviteiten voor de jonge vissertjes.


 

Naast de benodigdheden voor langs de waterkant vonden 'nevenartikelen' zoals de kunstwerken van Remko van den Berg en bronzen of houten beelden van vissen gretig aftrek.

Dat de visbeurs dit jaar voor ieder wat wils biedt… zowel voor de ervaren vissers, als de enthousiaste beginners, mag duidelijk zijn.Toch weer een geslaagd dagje in Utrecht en zoals gewoonlijk weer met meer naar huis dan vooraf gedacht. Volgend jaar weer natuurlijk!

-EHR