EHD in Scandinavië ___ 27-07-2008 • EHD Visverslagen Index 
• Alle sessie-foto's (2) • Reacties (4) Reageren?

EHD was in Zweden en Noorwegen en ik moet zeggen dat ik me prima heb vermaakt.
Genoten van de natuur in Noorwegen en super gevist op de Trondheim fjorden.

We begonnen echter in Zweden in Stockholm dat is een super stad, de natuur in Zweden ging mij persoonlijk snel vervelen omdat je gek word van de bossen. Het eerste snoekje was snel gevangen op een camping in midden Zweden waar ik de naam even van kwijt ben.

Bij de 2e keer gooien was het raak en ik dacht dat de verhalen over deze landen dus echt waar waren en de vissen continu aan je hengel hingen, dat verhaal ging dus niet op want de volgende 200 worpen gebeurde er helemaal niets en ook in het noorden moet je dus echt wel wat doen om wat te vangen.
De omgeving maakt een hoop goed want je kan als je zoekt dus echt op super mooie en rustige plekken vissen.

de camping waar ik had afgesproken met vismaten Dennis en Graham was er eentje in eksjó en daar moest wat te vangen zijn.
Ik was de eerste paar dagen alleen en viste wat op forel en snoek en dat ging wel weer ok maar de grotere vissen kon ik niet vangen.

De 3e dag dat ik op camping Bergets was huurde ik een bootje op een prachtig meer en daar kwamen in de middag als verassing Dennis en Graham ook aanvaren en het is geinig als je elkaar voor het laatst zag op het Waterlooplein en nu op zo een prachtig meer.
We visten wat door en vingen diverse snoeken maar wederom geen klappers.
De volgende dagen visten we op 2 meren op zeelt waarbij de 2e dag niets opleverde met de feeder hengels en de 1e dag in totaal 9 zeelten waarvan ik er zelf 2 mocht landen en voor de rest veel brasem,voorn en blij.

In totaal vingen we die dag denk ik rond de 100 vissen en dan ben je toch lekker bezig al ben ik niet zo een witvisser.
Het weer was behoorlijk wisselvallig in deze periode en je ging dan ook van je T-shirt je piepschuimen vispak in en een uur later weer terug.

De dagen erna werd er op verschillende plaatsen nog gevist op witvis en ik ving nog Winde’s die ik nog niet op mijn lijstje had staan en deze bleken ook van een mooi formaat te zijn.
We reden iedere dag een stuk verder naar boven door Zweden om op de hoogte van Trondheim de grens over te gaan en dan koers te zetten naar Skarnsundet fjordcenter zo een 200 km boven Trondheim om daar op de fjorden te gaan vissen.

www.skarnsundet.com

het is op deze plek echt even lekker alleen maar aan vissen denken.
Alles hier gaat om vissen de gehele dag door.
Mensen met kuipen vol vis lopen de hele dag in het rond en boten varen af en aan.
Je kan de hele dag en nacht door vissen omdat het bijna niet donker word.

In de avond een uur of 21.00 weg varen en dan tot een uur of 01.00 vissen in het licht is toch wel apart als je het nacht karperen bij ons gewend bent.

De vangsten waren dit jaar niet zo best helaas hoorde ik van de lokale vissers en dus kwam ik dus zoals wel vaker in een slechte vis tijd op een bestemming aan.
Het leuke van het vissen hier was dat alles wat ik ving nieuw voor me was omdat ik nog nooit op zout water had gevist.
Een hoop nieuwe vissen staan inmiddels op mijn lijst waaronder koolvis,kabeljauw,wijting,pollak en schelvis.

Na zes dagen op het fjordcenter zijn we langzaam afgezakt naar beneden en hebben nog een bezoek gebracht aan Gothenburg wat wederom een zeer mooie en leuke stad is.

Zoals bij iedere vakantie altijd weer blij als ik thuis kom en lekker even over de markt loop en in de verte de westertoren zie staan.

-EHD