'Gone Fishing!' ___ 02-04-2005 EHR Visverslagen Index 
Alle sessie-foto's (1) Reageren?

Zaterdag 2 april 2005, gaat de geschiedenis in als de dag waarop de Paus zijn viskoffer heeft gepakt en het bordje ‘ Gone Fishing’ voorgoed aan de deur heeft gehangen. Minstens zo wereldschokkend is het nieuws dat de Ed Hunters de allereerste karper van het seizoen 2005 hebben geland!

Rond 19:00 trokken EHD, EHR, EHR en gastvisser Nils richting de drassige gronden. Met goede hoop sopten we door de weilanden op weg naar de stek waar het allemaal moest gaan gebeuren (mentale notitie: volgende keer rubberlaarzen verplicht). Na ongeveer een half uurtje opzetten, insteken en uitgooien waren we paraat. Over een lengte van ongeveer 50 meter stonden acht hengels, uitgegooid in alle windrichtingen, klaar om iedere onverhoede karper een gratis lip piercing toe te dienen.

Van tevoren was al afgesproken niet te blijven overnachten, want zo vroeg in het seizoen heeft dat op dit water weinig nut. Voorgaande jaren zijn hier in het hoogseizoen meerdere 20-plussers gejoekeld, maar dat was gisteren niet te verwachten.

EHT had besloten een beetje te gaan feederen, om vervolgens met een eigen constructie (feederkorf, knikstuk, breakstick, en Engelse pen) een lel van een voorn te landen. Het is nog geen karper, maar goed... vis is vis zullen we maar zeggen.

De Hunters lekker aan een Palmpje en Nils aan een maltje (echt waar). Een ondergaande zon in de rug, het zachte geruis van ver gelegen snelweg, en aan de overkant van de plas, een roedel ganzen die hun kop maar niet konden houden. Wat een leven, nu nog even het schrille contrast van een beeper graag.
Vorige week (maandag 28 april) hadden de Hunters EHD, EHT en EHG deze plek ook al bevist, maar zonder resultaat. En even leek het erop dat ook vandaag karperloos zou blijven.

Tot 22:37, precies een uur na het overlijden van de kerkvorst. Tijdens een tranentrekkend onderonsje over jopen, drijvers en winden in bed schreeuwde de allerverste optronic het uit als een Braziliaans carnavalsfluitje. ‘Dat is de mijne!’ schreeuwde ik terwijl ik wegglijdend in de drassige grond opstond en het op het lopen zette. Als een groep losgeslagen olifanten denderden er vier man sterk naar de 40 meter verderop gelegen hengel.

Hijgend en al pakte ik de hengel van de standaards en gaf de allesbeslissende korte tik om er zeker van te zijn dat de karper goed gehaakt was.
‘Rustig aan...’ motiveerde EHD, en na waarschijnlijk de kortste drill van Nederland lag de allereerste EH-karper op de natte lap. Een puntgave schub van nog geen 9 pond en 67 centimeter. Klein, maar zeer fijn!
Na de gebruikelijke weging, meting en fotoshoot werd de jongste vangst weer het water in gegleden.

De volgende twee uur werd er met goede hoop gewacht op een tweede run, echter tevergeefs. Hoewel we deze sessie maar op één vangst zijn blijven steken, denk ik dat het een goed voorteken is zo vroeg in het seizoen een karper gehaakt te hebben.
Het seizoen is, wat de Ed Hunters betreft, vanaf nu officieel geopend!